Om oss
Om oss Strategi Produksjon Prosjekter Innovasjon Lisenskart
Bærekraft
Bærekraft Klima & Miljø Bærekraftig samfunn Styring
Styring Generalforsamling Rapporter og presentasjoner (eng)
Investor
Investor Om aksjen Utbytte Rapporter og presentasjoner Finanskalender Governance Belåning
Karriere Nyheter og media
Nyheter og media Nyheter Børsmeldinger
Kontraktører og leverandører

Realiser ditt fulle potensial

Vår Energi er en menneskeorientert organisasjon med en stolt historie, og søker å ha en dyktig organisasjon i alle deler av virksomheten.

Vi jobber for å skape et trygt og godt arbeidsmiljø, og har lav gjennomtrekk av ansatte. Selskapet har som mål å oppnå en kvinneandel på 30 prosent blant faste ansatte innen 2025. Vår Energi er opptatt av god dialog med lokalsamfunnet, og i tillegg til å tildele langsiktige HMS&K-kontrakter til lokale leverandører, finansierer vi lokale stipender ved utdanningsinstitusjoner og samarbeider med lokale skoler.

Vår Energi forbereder seg på framtidig vekst, og i løpet av 2022 ble det lansert ny organisasjonsstruktur og en styrket ledergruppe. Organisasjonen er forenklet, noe som skal bidra til økt fleksibilitet og produktivitet, samtidig som vi utvikler selskapets kompetanse. Dette omfatter medarbeiderutvikling, en stadig forbedring av sikkerheten, kostnadsreduksjoner og effektiv drift.

~1 300

ansatte

Godt

helse- og arbeidsmiljø

Lav

gjennomtrekk av ansatte

30 %

kjønnsmangfold innen 2025

Jobb og muligheter

Vi er over 1 300 dyktige og engasjerte medarbeidere på plattformer og på våre kontorer i Hammerfest, Oslo, Florø og Stavanger. Alle har viktige jobber å gjøre. Jobber med mening. Vi tror på mangfold og de mulighetene dette gir. Derfor trenger vi både erfarne fagfolk som har vært med “i gamet” en stund og unge folk med nye perspektiver og ny kunnskap.

En arbeidsplass du kan være stolt av

I Vår Energi vil du få meningsfulle oppgaver, og jobbe i et selskap du kan være stolt av. Vi oppmuntrer til personlig og faglig vekst i et selskap som er stort nok til at du kan arbeide og utvikle deg på ulike fagfelt, men likevel lite nok til at vi kjenner og tar vare på hverandre. Vi er et ungt selskap med en stolt historie. Til sammen har vi mer enn 50 års erfaring fra norsk sokkel.

Dette betyr at du får være med på å bygge selskapet, og også samarbeide med kolleger som har høy fagkompetanse.

quote_left_fill Å arbeide hos Vår Energi betyr en god del frihet innenfor egne prosjekter, og et stort mangfold av mennesker og kulturer. Og latterfylte lunsjer.
Laura Vaiciulyte, senior geoviter i Vår Energi

Vårt samfunnsengasjement

Vi skaper aktivitet, vekst og muligheter i de lokalsamfunnene vi har virksomhet i. Derfor er vi opptatt av lokalt samarbeid for å gi et viktig bidrag til disse lokalsamfunnene. Vi ønsker å bidra til bedre folkehelse, redusere utenforskap og være med på å bygge en bedre framtid for barn og unge. Dette gjør vi ved å styrke aktivitetstilbudet i regionen.

Les mer om hvordan vi jobber for et mer bærekraftig samfunn

Vil du være med på å løse framtidens utfordringer?

Vil du bli med på å løse framtidens utfordringer sammen med oss?
Verden er i dag avhengig av sikker og stabil tilgang på energi, samtidig som klimakrisen skal løses. Vi støtter FNs bærekraftsmål, og skal redusere selskapets miljøpåvirkning samtidig som vi skal forsyne Europa med energi i lang tid framover. For å skape en mer bærekraftig framtid, trenger vi kloke hoder som kan bidra til å løse begge disse utfordringene.

Slik jobber vi med bærekraft.

Mannlig ansatt med kollegaer i bakgrunnen

Nyutdannet

Young Professional smiler til kamera

Er du akkurat ferdig med studiene og ser etter et selskap som kan gi deg en pangstart på karrieren? Vår Energi er på full fart inn i framtiden, og vi trenger unge, kloke hoder for å kunne møte morgendagens utfordringer. Vi ser etter unge mennesker med nye impulser til vårt graduate-program. Hvert år ansetter vi nyutdannede som ønsker å følge et utviklingsprogram. Her får du mulighet til å bidra til utviklingen av Vår Energi og løse framtidens utfordringer.

Vår Energis graduate-program

To ansatte som står å ser på ei tavle.

Som deltaker i graduate-programmet blir du fast ansatt hos oss. Vi er opptatt av personlig og faglig utvikling, og de nyutdannede vil derfor følge et introduksjonsprogram. Du vil få ansvar for egne oppgaver og prosjekter, samtidig som du får en egen utviklings- og karriereplan.

Vi ønsker at du skal jobbe uavhengig, ta selvstendige beslutninger og være med og påvirke selskapet, samtidig som du får støtte fra mer erfarne kolleger for å sikre at du får en god start på arbeidslivet.

Disse stillingene blir normalt lyst ut i september med oppstart i august året etter.

Graduate-student Filip forteller: Hvordan er det å delta i Vår Energis graduate-program?

Malekurs arrangert av Spire i Vår Energi.

Som graduate vil du få

 • en mentor som viser deg rundt, introduserer deg for dine kolleger og sørger for at du blir ivaretatt både faglig og sosialt
 • introduksjonsaktiviteter som gjør at du blir kjent med andre nyutdannede i programmet. Både sosiale og faglige aktiviteter
 • en utviklingsplan med ulike læringsaktiviteter.
 • medlemskap i Spire, et sosialt nettverk for ansatte under 35 år

Rekrutteringsprosessen

Søk

Du søker på aktuelle stillinger. Vi lyser ut graduate-stillinger en gang i året.

Intervju

Utvalgte kandidater vil motta invitasjon til et intervju, hvor vi vil bli bedre kjent med hverandre, og du får anledning til å stille spørsmål.

Oppgaver

Er vi en god match, blir du invitert til en samling der du vil få tildelt oppgaver som skal løses individuelt og i grupper.

Kontrakt

Du vil få tilbakemelding, og eventuelt et tilbud.

quote_left_fill Det fine med Vår Energis graduate-program, er at det er et program. Ved å være en del av et program får jeg mulighet til å utforske flere ulike sider av fagfeltet mitt, før jeg til slutt skal vurdere sammen med min leder hvor jeg ønsker å fortsette.
Filip Sandberg fra Lillesand deltar i graduateprogrammet i supply chain management hos Vår Energi.

Møt oss her

Hvert år besøker vi ulike universiteter og høyskoler for å treffe studenter. Vi forteller gjerne om hvordan det er å jobbe i Vår Energi og hva vi har å tilby.

Events Archive


Karrieredagen ved UiS

19. september 2023 09:00

Universitetet i Stavanger

Karrieredagen ved UiB

Realfagsbygget i Allégaten 41

21. september 2023 12:00

Universitetet i Bergen

Bedriftspresentasjon for INDØK ved UiS

10. januar 2024

Universitetet i Stavanger

Bedriftspresentasjon for SPE ved UiS

16. januar 2024

Universitetet i Stavanger

Bedriftspresentasjon for Bergstuderendes Forening ved NTNU

17. januar 2024

NTNU

Bedriftspresentasjon for Mjøllnir ved UiB

24. januar 2024

Universitetet i Bergen

IV-dagene (ingeniørvitenskap) ved NTNU

20. februar 2024

NTNU

Spire

Et godt arbeidsmiljø for alle er viktig for oss. Derfor har vi etablert Spire, som er en medlemsorganisasjon av og for ansatte under 35 år. Som en del av nettverket for unge fagfolk, er SPIRE et forum som skaper møteplasser for unge ansatte, på tvers av funksjoner, både på land og offshore.

Spire jobber også for å knytte sammen studenter, nyutdannede og unge medarbeidere i Vår Energi, med mål om å skape et godt grunnlag for nyansatte. Nyutdannede, lærlinger og sommerstudenter er aldri alene. Gjennom Spire har du tilgang til et nettverk som gjør at du kan få en god start på karrieren.

Spire jobber også for å knytte sammen studenter, nyutdannede og de unge i Vår Energi med mål om å lage et godt grunnlag for nyansatte. Graduates, lærlinger og sommerpraktikanter er aldri alene. Gjennom Spire får du muligheten til å skape et nettverk og kickstarte karrieren din.

Hva jobber Spire med?

Kunnskapsdeling
Spire har flere arrangementer og aktiviteter gjennom året med vekt på kunnskapsdeling og kompetanseheving. Fagdager og “Spire Talks” er eksempler på arenaer der du kan få innsikt i et fagfelt, et prosjekt eller ta opp faglige spørsmål til diskusjon.

Nettverksbygging
Spire jobber for at studenter og nyutdannede skal ha et nettverk som kan bidra til å bygge relasjoner mellom avdelinger, arbeidssteder og roller.

Sosiale aktiviteter

Spire arrangerer flere sosiale sammenkomster og aktiviteter gjennom året.

Kontaktinfo: spire@varenergi.no

Styremedlemmer i Spire
quote_left_fill I Vår Energi er det en herlig kombo av fag og moro. Vi kan snakke helt ned i materien fagterminologi, kombinert med noen skikkelige latterbomber.
Danielle Howlett, Senior Geoscientist Vår Energi

Lærlinger

Kvinnelig ansatt med verneutstyr, på RinghorneHar du lyst til å bli lærling hos ett av Norges største olje- og gasselskaper, der du får utvikle deg faglig i et godt arbeidsmiljø?

Vi heier på lærlinger, og arbeider aktivt for å rekruttere og introdusere unge fagfolk for olje- og gassindustrien, noe vi har svært positiv erfaring med. Hvert år rekrutterer vi nye offshore-lærlinger.

Fremtidens fagfolk

To ansatte på Goliat.

Som en del av vårt samfunnsansvar er det viktig for oss å bidra til å bygge framtidens fagfolk. I Vår Energi brenner vi for å bidra til utvikling av dyktige fagarbeidere innen olje og gass. Våre ansatte skal trives i jobben, og kjenne trygghet og mestringsfølelse.

Vi setter av ressurser til oppfølging av lærlingene våre, og har gode rutiner for introduksjon og oppfølging underveis i lærlingperioden. Vi har et langsiktig perspektiv når vi tar inn lærlinger, og ønsker at lærlingperioden skal være starten på en lang karriere i olje- og gassindustrien.

Les mer om hvordan Agnete har det som prosessoperatør-lærling på Goliat.

Stillingene lyses ut rundt årsskiftet, og har oppstart påfølgende høst.

To ansatte på Goliat som holder rundt hverandre.

Som lærling får du:

 • Bli en en del av et sterkt fagmiljø hos en av Norges ledende olje- og gasselskaper
 • Jobbe på spennende prosjekter sammen med dyktige fagfolk
 • Utdelt en kvalifisert faglig leder som har ansvaret for opplæring og gjennomføring av opplegget
 • En egen fadder som følger deg hele læretiden
 • Ta fagbrev etter avsluttet læreperiode

Sommerjobb

Tre ansatte sitter sammen og snakkerSom sommerstudent hos oss kan vi love deg en spennende og utfordrende sommer med varierte oppgaver.

En sommerjobb hos Vår Energi vil gi deg en unik mulighet til å delta i reelle prosjekter og jobbe med flinke folk. I tillegg vil du få god innsikt i hvordan det er å jobbe i olje- og gassindustrien.

Hva kan du forvente?

Ung ansatt i Vår Energi

I løpet av 12 uker hos oss vil du være del av et team som jobber på et felles prosjekt. Det vil også bli samlinger med de andre sommerstudentene. Du vil få løpende oppfølging fra en mentor og prosjektleder, slik at du får unik innsikt og forståelse for hva som venter deg etter at du er ferdig med utdanningen din.

Er du student og tar høyere utdanning innen våre fagområder, er du velkommen til å søke.

Les mer om Marthe som hadde sommerjobb ved Hammerfest-kontoret

 

quote_left_fill Jeg lærte enormt mye de ukene jeg hadde sommerjobb i Vår Energi, og det gjorde at jeg ble enda sikrere på at jeg har valgt rett yrkesvei. Det var også fint å erfare at kartet stemte med terrenget – altså at teorien jeg hadde lært på studiet kunne brukes i praksis.
Sommerstudent, Hammerfest 2022

FAQ

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål.

 • Graduate-programmet

  • Hvordan søker jeg på graduate-programmet?

   Du kan søke på graduate programmet via våre karrieresider, under ledige stillinger

  • Hvor finner jeg de ledige graduate-stillingene?

   Vi lyser ut graduate-stillinger på vår karriereside under ledige stillinger

  • Når lyses stillingene ut?

   Graduate-stillingene utlyses normalt i september

  • Når har graduate-stillingene oppstart?

   Graduate-stillingene har oppstart august, året etter utlysning

  • Hvor lenge varer graduate-programmet?

   Vårt graduate-program varer i 18 måneder

  • Blir jeg fast ansatt etter graduate-programmet?

   Du blir fast ansatt når du starter graduate-programmet

  • Hvor mange graduates ansetter dere hvert år?

   Hvor mange vi ansetter kommer an på kapasitet og etterspørsel. I de siste årene har vi ansatt ca 15 graduates hvert år

  • Hvordan er det å være ung i Vår Energi?

   Det er viktig at alle våre ansatte trives på jobb. For alle unge under 35 år har vi Spire – et sosialt nettverk hvor medlemmer blir ivaretatt både sosialt og faglig.

  • Hvordan er rekrutteringsprosessen?

   1. Søknad
   2. Online assessment
   3. Assessment-samling
   4. Tilbakemelding og eventuelt tilbud

  • Hvor lang er rekrutteringsprosessen?

   En typisk rekrutteringsprosess tar vanligvis 4-8uker

  • Hva tilbyr dere?

   – Et sterkt fagmiljø med 50+ års tilstedeværelse på norsk sokkel
   – En arbeidsplass som er forpliktet til å levere en bedre fremtid
   – En sterk bedriftskultur hvor vi er lagspillere, med fokus på nye løsninger, læring og integritet
   – Konkurransedyktig lønn, 6 ukers ferie, fleksitidsordning, god pensjon & forsikringsordning, låneordninger, bonus og aksjesparingsprogram, ulike velferdstilbud og idrettslag

  • Kan jeg søke på mer enn en stilling?

   Ja, du kan søke på så mange stillinger du vil.

  • Hvilke ansattfordeler har dere?

   – Bonusprogram og Aksjesparingsordning
   – Gode låneordninger for huslån og billån
   – 6 uker ferie og god fleksitidsordning
   – Mulighet for delvis remote working
   – Gode pensjon og forsikringsordninger

  • Hvor har jeg mulighet for å jobbe?

   Hovedkontoret vårt er på Forus uten for Stavanger, men vi har også kontor i Hammerfest og Oslo

 • Sommerjobb

  • Hvordan søker jeg på en sommerjobb?

   Vi utlyser sommerjobber på våre karrieresider under ledige stillinger

  • Hvem kan søke på sommerjobb i Vår Energi?

   Alle studenter som tar høyere utdanning innen utlyste fagområder

  • Hvor lenge varer en sommerjobb?

   En sommerjobb i Vår Energi vil være ca 3 måneder i perioden juni til august

  • Hva tilbyr dere?

   – Et sterkt fagmiljø med 50+ års tilstedeværelse på norsk sokkel
   – En arbeidsplass som er forpliktet til å levere en bedre fremtid
   – En sterk bedriftskultur hvor vi er lagspillere, med fokus på nye løsninger, læring og integritet

  • Hvor mange stillinger har dere hvert år?

   Hvor mange vi ansetter kommer an på kapasitet og etterspørsel. I 2023 har vi utlyst 25 sommerjobber

  • Kan jeg søke flere stillinger?

   Ja, du er velkommen til å søke flere stillinger

 • Lærling

  • Hvor lyeses det ut stillinger som lærling?

   Lærling-stillingene gjøres tilgjengelig via vår karriereside under ledige stillinger

  • Hvordan søker jeg på lærlingplass i Vår Energi?

   Du kan søke via vår karriereside under ledige stillinger

  • Når lyser dere ut lærlingstilliger?

   Stillingene som lærling lyses ut rundt årsskifte hvert år og har oppstart påfølgende høst.

  • Hvor mange lærlinger tar dere inn hvert år?

   Antall ledige læreplasser vil variere fra år til år etter behov

  • Hvilke fagområder har dere læreplass innen?

   Vi tilbyr læreplasser offshore innen prosess, automasjon og mekanisk

  • Hvor lang er læretiden?

   I Vår Energi er de fleste lærling i to år, men det kan variere. Når læretiden er fullført, må du bestå en prøve som gir deg fagbrev.

  • Hva skjer etter læretiden?

   Etter fullført læretid vil du ha gode praktiske og teoretiske kunnskaper innenfor faget ditt. Alle som fullfører lærlingtiden i Vår Energi, har mulighet til å søke om fast stilling.

  • Tar dere inn lærlinger utenfor videregående opplæring?

   Nei, vi tar ikke inn lærlinger utenfor videregående opplæring. Du kan søke læreplass i Vår Energi når du har fullført og bestått to år med videregående skole yrkesfag (VG2). Enkelte opplæringsløp kan variere noe fra dette.

  • Er det mulig å ta kryssløp fra studiespesialisering?

   Ja, dette er noe vi tillater


Filip Sandberg fra Lillesand deltar i graduateprogrammet i supply chain management hos Vår Energi.

Hvordan er det å delta i vårt graduate-program?

Graduate-student, Filip Sandberg fra Lillesand, forteller om sin erfaring med Vår Energi sitt graduate-program i supply chain management.

Les mer
Sommerstudent, Hammerfest 2022

Sommerjobb i Vår Energi

Marthe Henriksen-Suhr er student ved universitetet i Tromsø der hun tar en bachelor i prosessteknologi.

Etter endt studium har hun et ønske om å jobbe som prosessingeniør og det ønsket ble enda større etter å ha hatt sommerjobb ved Hammerfest-kontoret til Vår Energi.

Les mer
Prosessoperatør-lærling, Agnete Svanholm på Goliat-feltet

– Du blir vant til offshore livsstilen ganske fort!

Prosessoperatør-lærling, Agnete Svanholm, forteller om sin erfaring med å være lærling innen olje og gass. Nå jobber hun på Goliat-feltet for Vår Energi.

Les mer
To ansatte som holder rundt hverandre og ler.

Tre kjappe om hvordan det er å jobbe i Vår Energi

I Vår Energi er folka våre det mest verdifulle vi har. Flinke og erfarne ansatte sørger for effektiv og sikker drift.

Les mer
Danielle Howlett, Senior Geoscientist Vår Energi

Spire skaper møteplasser for de unge i Vår Energi

Å arbeide hos Vår Energi betyr en god del frihet innen ens egne prosjekter, mangfold av mennesker og kulturer. Og sist men ikke minst – latterfylte lunsjer. Dette sier senior geovitere Danielle Howlett og Laura Vaiciulyte.

Les mer