Graduate-student, Filip Sandberg fra Lillesand, forteller om sin erfaring med Vår Energi sitt graduate-program i supply chain management. 

Filip Sandberg i Vår Energi

Vår Energi har et omfattende graduate-program med 10-20 graduate-posisjoner fordelt på ulike avdelinger i selskapet. Studenter, enten mellom bachelor- og mastergrad eller i påbegynt mastergrad, får sjansen til å internere i en stilling i 12-18 måneder. Deretter blir det muligheter for rullering, prosjektdeltakelse og tett oppfølging. Målet er at studentene kan finne sin plass hos oss, som både passer kompetanse og ønske. 

– Det fine med Vår Energis graduate-program, er at det er et program. Ved å være del av et program, får jeg mulighet til å utforske flere ulike deler av mitt fagfelt, før jeg til slutt skal vurdere sammen med mine ledere hvor jeg ønsker å fortsette, forteller graduate-student Filip Sandberg. 

24-åringen er del av et 18 måneders graduate-program innen supply chain management. Fordi avdelingen for supply chain management omfatter flere ulike fagfelt, vil Sandberg ha mulighet til å internere seks måneder i de ulike områdene: Governance & Compliance, Inventory, og Contracts. 

Når jobb og utdanning går hånd i hånd

– Jeg er egentlig ferdig med min mastergrad halvveis ut i graduate-programmet fordi jeg har studert i Frankrike og de har litt annet studieopplegg der. Men jeg ser allerede nå at det er enormt mye fra studiet jeg kan ta direkte inn i min hverdag hos Vår Energi, forklarer Sandberg. 

– Jeg føler jeg har truffet med både utdanning, stilling og bedrift!

Filip Sandberg

I tillegg til en snart ferdig mastergrad innen supply chain management, har Sandberg en bachelorgrad i forretningsjuss. Denne graden får han også mye bruk for, spesielt i kontraktsinngåelser og oppfølging av leverandører. 

– Jeg føler jeg har truffet godt med studier og stillingen. Og at jeg får tid til å finne ut hva jeg vil og hvor jeg vil. Jeg ønsker å holde meg i olje- og gassbransjen, og hos Vår Energi. Nøyaktig hvor innen supply chain management skal jeg vurdere etter programmet, sier Sandberg. 

Sandberg, som kommer opprinnelig fra Lillesand, har studert først på BI i Oslo, og deretter i Nantes, Frankrike. Til tross for at han kom til Stavanger for første gang i høst, er han klar på at det er her han ønsker å bli. 

– Det er jo noe i det å få uttelling for alle årene med studier med en gang. At alt man har jobbet for faktisk er direkte overførbart, forteller han. 

Anbefaler graduate-program

– Jeg liker jo å spille fotball, og har fått med meg at de har et bedriftslag her. Ambisjonen har hele tiden vært å bli med, men det har vært så masse sosiale aktiviteter og arrangementer. Dette i tillegg til jobb og ferdigstilling av masteroppgave, så jeg har ikke kommet så langt enda. Sånn sett har jo overgangen til ny jobb og ny by vært helt super, sier Sandberg. 

Mye av aktivitetsnivået skyldes Spire opplyser han, som har sammen med avdelingen han internerer hos, tatt imot ham fra første dag.

– Spire har et veldig fint sosialt miljø, som gjorde at jeg ble fort kjent med alle de andre studentene i graduateprogrammet. I tillegg ble jeg kjent med andre ansatte i bedriften, på tvers av avdelinger. Det var også gøy at det var et såpass internasjonalt og mangfoldig miljø. Jeg elsker jo å reise og bli kjent med nye kulturer og språk, så det passet midt i blinken! fortsetter han. 

På spørsmål om hva han vil anbefale andre studenter som lurer på veien videre, graduatestillinger og erfaringsbygging, er Sandberg helt tydelig: 

– To ting: Én – ta utdanning eller utveksling i utlandet. Da blir man komfortabel med engelsk som arbeidsspråk pluss stiller sterkere til bedrifter som har internasjonal virksomhet, og to: se etter et graduate-program, der formålet er personlig utvikling. 

Vi gleder oss til å følge utviklingen til Sandberg videre, og håper å se han på neste fotballtrening!

Filip Sandberg, som er med i graduate programmet,  tar på seg verneklær mens han ler.