Ane Mo jobber i Balder Future-prosjektet. Tidlig i 2021 fikk hun en idé – en idé som raskt ble til et redesign-prosjekt som nå engasjerer kreativ ungdom på Jæren.

Ane fikk ideen like etter at hun startet i Balder Future-prosjektet og ble kjent med gjenbruksløsningen for Jotun FPSO.
– Vi bør klare å gjenbruke så mye som mulig fra skipet, tenkte Ane.

Det gamle boligkvarteret viste seg å være et skattekammer. Gardiner, puter, dusjforheng og skinnstoler – Ane så muligheter, og snudde blikket sørover. Til Jæren.

Perfekt timing

Ungdomsklubber på Sør-Jæren ble presentert for ideen om å redesigne gamle tekstiler fra Jotun FPSO. Klubbene var utelukkende positive til initiativet, og Jotun Redesign Project ble født. Monica Cecilie Herredsvela forklarer på vegne av klubbene:

“Timingen er perfekt. Stadig flere unge er opptatt av bærekraft, og spesielt med gjenbruk og redesign for å redusere forbruk. Prosjektet vil ikke bare skape positive aktiviteter i klubbene, det vil også øke bevisstheten rundt noen aktuelle og viktige temaer”.

“Made in Jæren”

Mellom 40-50 ungdommer med spesiell interesse for redesign og sying meldte seg til tjeneste. I løpet 2021 jobbet ungdom fra Ungdomsklubbane Ung i Hå og Ungdomshuset Veveriet med å skape nytt liv til gardinene til Ane. I desember 2021 kom klubbene tilbake med 48 produkter; bukser, skjørt, kjoler, jakker, hatter og mye mer. Jotun-produktene ble auksjonert bort til ansatte i Vår Energi – og inntekten fra salget ble i sin helhet donert Kirkens Bymisjon i Stavanger.

Les mer om vi jobber med bærekraft og lokalt engasjement.

Worker in front of Jotun FPSO at Rosenberg yard. Photo.