På grunn av sponsoravtalen med Vår Energi kan unge skitalenter som Halvor Hilde Gunleiksrud satse for fullt på alpinkarrieren.  

 Halvor Hilde Gunleiksrud, en 23 år gammel alpinist fra Bærum, er en del av World Cup teknikk-laget. Med sin nylige triumf i Europacupen i slalåm, har Gunleiksrud markert seg som et av Norges mest lovende skitalenter.  

– Det å vinne Europacupen sammenlagt i slalåm disiplinen forrige sesong var et absolutt høydepunkt i karrieren min så langt, forteller han. 

 Sponsormidlene fra Vår Energi spiller en sentral rolle i hans utvikling som toppidrettsutøver.

– Midlene jeg mottar fra Vår Energi er med på å gjøre det mulig for meg å satse fulltid på alpint. Det er dette jeg ønsker å gjøre karriere av, og sponsingen er avgjørende for det, sier Gunleiksrud.  

Perfekt match

Vår Energi støtter herre-, dame- og para-lagene i tre år for å bidra til utviklingen av utøverne når de konkurrerer som Attacking Vikings på globalt toppnivå. Avtalen inkluderer også sponsing av World Cup-rennene i Kvitfjell og Norgesmesterskapene de neste tre årene. 

Avtalen er et resultat av en bred strategiprosess og er en del av Vår Energis nye sponsorkonsept: Energi til neste steg.  

– Vi vil gi energi til lokale og nasjonale talenter som bidrar til endring og bedre resultater. 

Vi ønsker å bidra til både levende lokalmiljø og resultater i verdensklasse, sier Marie Louise Falch, som jobber med sponsing i Vår Energi.  

 Hun understreker at verdimessig er skilandslagene en perfekt match for Vår Energi, spesielt når det gjelder lagspill og mangfold. 

Dette med å skape en arena på jobb der medarbeidere yter på toppnivå i sine roller, enten det er i støtteapparat eller i spiss, og der alle spiller på lag for å oppnå felles mål. Dette gjelder både i Vår Energi og på alpinlandslaget. Vi ønsker dessuten å skape både mer nasjonal synlighet og stolthet for de ansatte i tilknytningen til et av Norges kuleste landslag, sier hun.  

 Sponsoratet passer også godt med Vår Energi sin strategi for samfunnsansvar og bærekraft.

– Skiforbundet alpint satser likt på alle deler av laget, og kvinner, menn og para får lik oppfølging og har lik tilgang til ressurser og støtteapparat. Det stemmer godt overens med Vår Energi sin tanke om mangfold. I Vår Energi jobber det mennesker fra over 30 land, og dette er en styrke for selskapet. Ulike stemmer bidrar til flere ideer og bedre løsninger, understreker Falch.  

En langsiktig støttespiller

Sponsormidlene fra Vår Energi gjør det mulig for Gunleiksrud å planlegge og bygge en langsiktig karriere innen alpinsport.  

– Gjennom sponsingen fra Vår Energi har jeg en langsiktig støttespiller som gir en ro og trygghet i hverdagen. Dette tillater meg å kunne legge alt mitt fokus på å trene og prestere best mulig på ski, sier han.  

Claus Johan Ryste, sportssjef alpint i Norges Skiforbund ser fram til å samarbeide med Vår Energi.  

– Samarbeidet er akkurat i startgropen. Vi er begge opptatt av å skape et godt kultur- og utviklingsmiljø. Det handler om lagånd og samarbeid for å oppnå unike resultater. Jeg ser virkelig fram til å videreutvikle denne drivkraften sammen med Vår Energi, sier han.