Sponsoravtalen med Vår Energi bidrar til at Viking FK kan styrke sitt arbeid for å utvikle barne- og ungdomsfotball og fremme likestilling på banen.  

 – Det er en utrolig viktig avtale for oss. Den er med på å bidra til at vi kan sikre et godt tilbud som treffer barn og ungdom på både jente- og guttesiden. Den nye 3-årsavtalen skaper forutsigbarhet for oss, som er viktig for å legge best mulig til rette for fremtiden, sier Aleksander B. Nilssen, administrativ leder i Viking FK.  

Players in action at the Vår Energi Cup
Vår Energi Cup

En av hjørnesteinene i samarbeidet er den årlige Vår Energi Cup, som samler over 300 lag fire ganger i året i Vikinghallen.
– Dette er en av regionens største fotballcuper med kamper for de minste mellom 6 og 9 år. I løpet av de to dagene har vi mellom 3000-4000 besøkende, hvor fokuset ikke ligger i resultatene, men at alle skal ha det gøy, forteller Nilssen. 

Vår Energi Cup, med sitt fokus på moro og deltagelse fremfor konkurransedyktige resultater, fungerer som et viktig verktøy for å bygge en sterkere fotballkultur blant yngre spillere. Det store høydepunktet for mange unge spillere er å motta en pokal etter kampene – et minne de kan bære med seg. 

I 2023 ble også Vår Energi Fotballfestival arrangert for første gang.
– Her inviterte vi til turnering for jenter 10-12 år, med en stor Fanzone for hele familien med hoppeslott, konkurranser, autografsignering og utdeling av gratis kampbilletter til seriekamp for damelaget, sier han.

Vår Energi – Jenter i fokus 

En annen viktig del av samarbeidet er programmet Vår Energi – Jenter i fokus. En unik treningshelg, hvor både spillere og trenere fra damelaget bidrar til at jenter i alle aldre får komme tett på hverdagen til Viking Kvinner.
– I fjor hadde vi omvisning på stadion, foredrag med hovedtrener og spillere, fysisk testing, treninger ledet av spillerne, turneringer og konkurranser. Slike arrangement er med på å fremme kvinnefotballen i regionen og en unik mulighet for unge spillere å treffe sine store forbilder, sier Nilssen. 

For Viking FK bidrar sponsoravtalen med Vår Energi til å øke interessen for fotball i lokalsamfunnet.
– Viking er en stor breddeklubb, med over 1000 aktive medlemmer. Denne avtalen er med på å sikre at vi kan fortsette å jobbe med å skape et tilbud for alle. Det å ha så flotte arrangement i samarbeid med Vår Energi bidrar til at vi klarer å rekruttere inn flere barn i ung alder og ikke minst bidra til å få flere jenter inn i fotballen, sier Nilssen.  

Bidrar til mangfold og lagbygging

Vår Energi er stolte over å bidra til å bygge opp både sportslige og sosiale verdier i regionen, og fremme et inkluderende og dynamisk miljø for unge idrettsutøvere.  

– For Vår Energi er mangfold og det å utvikle oss og ha det kjekt sammen som lag viktig. 

Det bidrar vi til – sammen med Viking FK, både gjennom Vår Energi Cupene og jentesatsningen: Vår Energi – Jenter i Fokus, sier Siri Tjelta, seniorrådgiver for merkevarebygging og markedsføring i Vår Energi.  

Team picture

Les mer om Vår Energi sitt sponsor-program “Energi til neste steg”.