Vår Energi tildeler Seadrill Ltd-selskapet, Seadrill Norway Operations AS rigg-kontrakt, og sikrer seg West Phoenix for boring på Balder-feltet i Nordsjøen.

West Phoenix. Foto: Seadrill.

West Phoenix skal bore nye produksjon- og injeksjonsbrønner på Balder-feltet i Nordsjøen. Borekampanjen er en del av Balder Future-prosjektet, og er planlagt for perioden Q2 2021 til Q3 2023.

– Balder Future-prosjektet er et av våre viktigste vekstprosjekter, og blir det største på norsk sokkel de neste årene. Vi er veldig glad for å ha sikret oss nettopp West Phoenix og Seadrill til borekampanjen, og ser fram til å jobbe sammen for en sikker og effektiv borekampanje, sier VP Operations i Vår Energi, Rune Oldervoll.

Avtalen inngås med forbehold om at norske myndigheter godkjenner revidert plan for utbygging og drift av Balder og Ringhorne.

Vekstplaner
Balder Future-prosjektet er en del av Balder X-prosjektet som har som mål å hente ut 200 millioner fat oljeekvivalenter ekstra fra Balder-Ringhorne-området i Nordsjøen.

Vår Energi har reserver og ressurser på over 1 900 millioner fat oljeekvivalenter, og er forventet å øke produksjonen til 350 000 fat oljeekvivalenter per dag innen 2023.

Vekstplanene forutsetter utvikling av 500 millioner fat oljeekvivalenter i over ti pågående utviklingsprosjekter i Vår Energi sin portefølje på norsk sokkel. Balder X-prosjektet er en viktig del av vekstplanene.

Vår Energi AS
Vår Energi AS er ett av de største lete- og produksjonsselskapene på norsk sokkel. Vår Energi eies av energiselskapet Eni (69.6 %) og HitecVision (30.4 %).

Kontakt:
Andreas Wulff
Kommunikasjonsdirektør
+47 926 16 759
andreas.wulff@varenergi.no