Nick Walker er på plass som ny CEO i Vår Energi og skal lede selskapets strategi- og markedsarbeid og samarbeid med interessenter.

Jeg er både begeistret og ydmyk. Begeistret over muligheten til å lede et av verdens raskest voksende olje- og gasselskaper med 1000 høyt kompetente ansatte, som neste år får selskap av ytterligere 300 kolleger fra Neptune Energy Norway. Ydmyk over Vår Energis mer enn 50 års erfaring på norsk sokkel og fokus på ansvarlig verdidrevet vekst som en leverandør av energi til millioner av europeere, sier Nick Walker.

Walker tar med seg 30 års internasjonal erfaring fra tekniske-, kommersielle- og andre topplederstillinger. Han vil lede Vår Energi mens selskapet gjennomfører sin plan for å vokse produksjonen til over 350 000 fat olje og gass per dag innen utgangen av 2025, med ytterligere oppside gjennom overtakelsen av Neptune Energy Norway. 

Vår Energi er forpliktet til sikker og pålitelig drift og har en klar strategi for avkarbonisering basert på elektrifisering av offshore-installasjoner kombinert med teknologisk utvikling og investeringer i lavutslippsløsninger som karbonfangst og -lagring. Jeg gleder meg til å bli kjent med alle våre ansatte i Stavanger, Hammerfest, Oslo og offshore. Sammen kan vi ta Vår Energi til neste nivå, og realisere visjonen om å levere en bedre fremtid, sier Walker.

Han var CEO i Lundin Energy, som var et ledende uavhengig lete- og produksjonsselskap i Europa frem til midten av 2022, da selskapet ble overtatt av Aker BP. Han har også jobbet i BP, Talisman Energy, Africa Oil og Vedanta – Cairn Oil & Gas.

Vår Energis tidligere CEO, Toger Rød, trer over i en ny stilling som Chief Operating Officer (COO) med et spesielt fokus på kontinuerlig forbedring, integrasjon av Neptune Energy Norway og transformasjonen av selskapet.

Kontaktperson

Andreas Wulff
VP Communications
926 16 759