Vår Energi blir med på felles industriprosjekt (JIP) for å utvikle mer miljøvennlig metode for innsamling av seismikkdata.  

Innsamling av seismikkdata er et av de viktigste verktøyene i forbindelse med leting etter hydrokarbonressurser, overvåking av produserende felt og i arbeidet med CO2-fangst og -lagring.  Prosjektet ledes av seismikkselskapet Shearwater GeoServices med støtte fra Equinor, Lundin og Vår Energi.

Geofysiker Alexandre Bertrand i Vår Energi, forklarer:

Målet for prosjektet er å utvikle en ny laveffekt lydkilde. I tillegg til miljøgevinstene, har prosjektet mål om å produsere høyere teknologisk nøyaktighet og kvalitet på seismikkdata for å lokalisere, kvantifisere og overvåke hydrokarbonressurser, som igjen vil føre til økt utvinning og verdiskaping.

Ifølge Vår Energis R&D-sjef Gjertrud Halset kan prosjektet endre måten seismikk innhentes på for alltid:

Prosjektet passer perfekt med vår R&D-strategi og kan løse et betydelig og prioritert teknologi-gap vi har identifisert. Prosjektet støtter også våre planer om å bli det ledende ESG-selskapet på norsk sokkel. Lykkes prosjektet vil det revolusjonere metoden for seismiske undersøkelser, og gjøre aktivitetene våre enda mer bærekraftige.