Bjørn Thore Ribesen skal lede Vår Energi sine utbyggingsprosjekter.

Bjørn Thore Ribesen

Bjørn Thore Ribesen (49) tiltrer i stillingen som VP Field Development & Projects i Vår Energi, mandag 1. juni. Han kommer fra Aker Energy og stillingen Senior Vice President, Drilling & Wells.

− Vi er svært fornøyd med å få Bjørn Thore med på laget. I tillegg til å være en dyktig fagmann, er Bjørn Thore en svært erfaren, og godt likt leder. Vi er et selskap med ambisjoner og vi rigger oss for langsiktig videreutvikling av norsk sokkel – og i det arbeidet blir Bjørn Thore sin kunnskap og erfaring verdifull, sier CEO i Vår Energi, Kristin F. Kragseth.

Bjørn Thore har over 25 års operativ og strategisk erfaring fra internasjonal olje- og gassvirksomhet. I Vår Energi skal han lede selskapets utbyggingsprosjekter, og får blant annet ansvaret for Balder X-prosjektet.  Prosjektet representerer en samlet investering på over 20 milliarder kroner, og involverer oppgradering og levetidsforlengelse av Balder og Ringhorne-feltet i Nordsjøen.

Stillingen som VP Field Development & Projects er nyopprettet. Bjørn Thore starter i jobben mandag 1. juni, og vil være lokalisert ved Vår Energi sitt kontor på Forus.