Tromsøbandet Heave Blood and Die er kåret til årets Arctic Talent. Prisen er Nord Norges største musikkstipend og tildeles årlig av Vår Energi i samarbeid med Varangerfestivalen.

Heave Blood and Die beskrives som det mest spennende rock- og metallbandet siden Kvelertak tok verden med storm for noen år siden. Med et liveshow så forrykende at avisene triller seksere i konsertanmeldelsene, er dette et band Arctic Talent-juryen mener vil nå langt utenfor Norges grenser. En blanding av ungdommelig sult, høy kvalitet og drivende sceneshow, gjør at Heave Blood and Die er i ferd med å gjøre seg bemerket også internasjonalt. Bandet ble nylig beskrevet av Roskilde-festivalen som et av Norges meste spennende band, og skal spille i Roskilde – en av Europas største musikkscener – til sommeren.

– Norsk metall-rock har gjort stor suksess internasjonalt i en årrekke, det er derfor veldig spennende å se at et nytt, nordnorsk band er i ferd med å slå igjennom i denne krevende sjangeren, sier festivalsjef i Varangerfestivalen, Robert Lundgren.

Heave Blood and Die ble etablert i Tromsø i 2014 og består av Karl Perdersen (bass og vokal), Kenneth Mortensen(trommer), Jonas Helgesen Kuivalainen (gitar) Mads Ystmark (gitar og vokal) og Marie Sofie Mikkelsen (synth).

– Bandet har med 2 plateutgivelser tiltrukket seg nasjonal oppmerksomhet og står nå overfor et internasjonalt gjennombrudd. Vi gleder oss stort til å følge bandets utvikling fremover, og håper at denne prisen skal gi den ekstra støtten for å lykkes internasjonalt, sier Andreas Wulff, kommunikasjonsdirektør i Vår Energi.

Arctic Talent ble etablert i 2014 for å bidra til å fremme artister fra nord, med særlig potensial for kunstnerisk og kommersielt gjennombrudd. Prisen er på 400 000 kroner og skal benyttes til lanseringsarbeid.

– Siden etableringen er Arctic Talent tildelt artister og band med forankring i en rekke musikalske sjangere, fra klassisk opera, via popp og americana til samisk musikktradisjon. Det er spennende å se at juryen evner å fange opp stadig nye sjangere, sier Wulff. Det bidrar til et musikalsk mangfold på den nordnorske musikkscenen.

Fagjuryen består av:
Robert Lundgren, Festivalsjef Varangerfestivalen
Brynjar Rasmussen, Leder Scene Finnmark
Kirsti Lervoll, tidligere Festivalsjef Riddu Riddu
Fredrik Forsman, leder Tvibit Tromsø
Einar Idsøe Eidsvåg, Music Norway
Andreas Wullf, kommunikasjonsdirektør Vår Energi AS