Vår Energi henter Olympic Energy og Troms Sirius til tjeneste i Nordsjøen.

Arbeidet med å skaffe to nye fartøy for støtte til Vår Energi sine operasjoner i Nordsjøen startet i oktober.

Initiativet er en del av selskapets strategi for bærekraft hvor det blant annet er viktig å velge leverandører med løsninger som kan redusere det miljømessige fotavtrykket til Vår Energi.

Vi arbeider kontinuerlig med å redusere vårt fotavtrykk, derfor ble vi ekstra glade når Olympic Energy ble tilgjengelig. Forsyningsfartøyet er ett av de reneste i drift på sokkelen, og hjelper oss enda skritt nærmere en mer miljøvennlig olje- og gassproduksjon i Nordsjøen», forteller Operations Support Manager i Vår Energi, Eivind Espe.

Olympic Energy er spesiell fordi den i tillegg til å gå på naturgass (LNG), har en batteripakke på 460 kWh om bord. Batteriet kobler seg på når energiforbruket er på topp. I tillegg kan skipet koble seg på land-strøm og lade batteriet når skipet er til kai.

Troms Sirius skal gå mellom Balder-feltet og Dusavik kai utenfor Stavanger.

Fartøy nummer to er Troms Sirius. Skipet benytter tradisjonelt drivstoff, men skal oppgraderes til å kunne kobles til land-strøm ved kai-opphold.

Begge fartøy vil gå i trafikk mellom Balder-feltet i Nordsjøen og Dusavik kai, nord for Stavanger. Troms Sirius starter i slutten av november, og Olympic Energi i februar 2021.

Vår Energi har totalt tre forsyningsfartøy på kontrakt. I tillegg til at Troms Sirius og Olympic Energy betjener Balder-feltet i sør, går Stil Barents i trafikk mellom Polarbase i Hammerfest og Goliat-feltet i Barentshavet.

Samtlige fartøy er utstyrt med teknologi som hjelper Vår Energi nærmere målet om en mer miljøvennlig olje og gassproduksjon.

Kontaktperson

Jan Eirik H. Gjerdevik
Kommunikasjonsrådgiver
0047 913 25 511