Kristine Hoff, alias MAUD, er kåret til årets vinner av Arctic Talent, Nord-Norges største musikkstipend. Stipendet på 400 000 kroner tildeles av Vår Energi i samarbeid med Varangerfestivalen.

Det er en enorm anerkjennelse å bli kåret til årets Arctic Talent. Jeg er utrolig takknemlig og ydmyk over at juryen landet på at akkurat jeg skal motta dette stipendet i år, sier den lykkelige prisvinneren.

Stipendet finansieres av Vår Energi og tildeles årlig under Varangerfestivalen. Målet med Arctic Talent er å styrke kulturlivet i Nord-Norge. Stipendet skal bidra til større kommersielt nedslag for musikalske artister med utspring i nord, som har ambisjoner og potensial for å nå et bredere publikum både i Norge og internasjonalt.

MAUD har klare planer for hva hun skal bruke prispengene til:

Jeg ønsker blant annet å bruke dette på lansering av mitt neste album, samt finansiere planlagt turnering i Europa og Norge. Stipendet bidrar i stor grad til at jeg kan fortsette å satse på en internasjonal karriere, i tillegg til at det gir meg rom og tid til å skape ny musikk.

Andreas Wulff, kommunikasjonsdirektør i Vår Energi er imponet:

MAUD er et stort talent på flere måter. Hun står selv som produsent, komponist og vokalist og skaper elektronisk pop på svært høyt nivå. MAUD har utvilsomt stort potensiale for å nå ut til et større publikum. Det er inspirerende å finne unge musikalske talenter med så tydelig profil, retning og ambisjon. Artister som henne er med på å utvikle nordnorsk musikkliv – selve kjerne i Arctic Talent.

Etter utgivelsen av «In My Haven» ble hun kåret til «Månedens Urørt» på NRK P3 i august i fjor.  I høst skal hun etter planen slippe sitt andre album, i tillegg til å turnere i Europa.

Stipendet ble etablert i 2014 i et samarbeid mellom Vår Energi og Varangerfestivalen og knyttes til lanseringsaktivitet over ett år fra tildelingstidspunkt.

Varangerfestivalen står for oppfølging av prisvinnerne. En fagjury med inngående kjennskap til den nordnorske musikkscene er satt sammen av Varangerfestivalen. Juryen har hovedtyngde i Nord-Norge, bred sjangertilnærming, samt nettverk og kompetanse fra nasjonal og internasjonal musikkbransje.

Arctic Talent-juryen har bestått av:

  • Fredrik Forssman, fagleder, Musikkontoret Nord
  • Anette Tunheim Jakobsen, leder, Kultursamarbeidet i Vesterålen
  • Birthe Brun Bottolfsen, produsent, Musikk i Nordland
  • Brynjar Rasmussen, kunstnerisk leder, Scene Nord
  • André Kvernhaug, festivalsjef, Varangerfestivalen
  • Andreas Wulff, kommunikasjonsdirektør, Vår Energi

Kontakt:

Andreas Wulff, kommunikasjonsdirektør
Mobil: 92616759
Andreas.wulff@varenergi.no