Om oss
Om oss Historien Strategi Folk Ledelse
Vår virksomhet
Vår virksomhet Lisenskart Produksjon Utbygging og prosjekter
Utbygging og prosjekter Balder Future
Leting Forskning og utvikling Kommersiell virksomhet og forretningsutvikling Anskaffelser
Bærekraft
Bærekraft Sikkerhet Miljø
Miljø Klima Energieffektivitet Biologisk mangfold
Sosiale forhold
Sosiale forhold Lokal verdiskapning Samfunnsansvar Mennesker, opplæring og mangfold
Styring
Styring Bærekraftig verdikjede Forretningsintegritet Kontroll og forbedring Etiske retningslinjer og varsling
Investor Nyheter og media
Nyheter og media Mediebibliotek Nyhetsarkiv Pressemeldinger Publikasjoner Rutiner og prosedyrer
Karriere Kontakt
Text size change icon

For å endre tekststørrelse:

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på "+" for å gjøre teksten større eller "-" for å gjøre den mindre.

PC: Hold down the Ctrl-key and press "+" to increase or "-" to decrease.

EN
Vinner av Arktisk Talentstipend, 2018, Tromsø-bandet Hollow Hearts

13. juni 2018

Nord Norges største musikkstipend tildeles Hollow Hearts

Vinneren av Arctic Talent 2018 er et nytt tilskudd på den nordnorske musikkscenen.
Så sent som i vår slapp den nordnorske kvartetten, debutalbumet Annabelle som mottok strålende anmeldelser. Hollow Hearts ble etablert i slutten av 2016 og har på kort tid satt et tydelig musikalsk avtrykk i hele landsdelen. Nå står bandet klar til å kapre et større publikum.  

-Bandet leverer livekonserter av internasjonal kvalitet til utsolgte hus og stående ovasjoner. Nykommeren er alt booket inn på noen av Norges største musikkfestivaler. Det er spesielt liveopptredene, der de fire artistene evner å gripe, engasjere og overraske publikum, som bidrar til at bandet virkelig stikker seg ut i musikklandskapet, sier Andreas Wulff, jurymedlem og kommunikasjonsdirektør i Eni Norge.

-Fire strålende musikere som representerer hele den nordlige landsdelen har funnet sammen i det musikalske grenselandet mellom americana, country og pop og rock. Med usedvanlig sterk vokal, svært dyktige musikere og en låtskriver-teft juryen sjeldent har opplevd, tror vi at dette bandet er klare for større oppgaver både i Norge men også i utlandet, sier Robert Lundgren, jurymedlem og festivalsjef for Varangerfestivalen.
– Med medlemmer fra både Nordland, Troms og Finnmark, basert i Tromsø, er dette virkelig en nordnorsk stolthet!

-Vi har sett at Arctic Talent stipendet har bidratt sterkt til å løfte fram artister både nasjonalt og internasjonalt. Det skal bli svært spennende å følge Hollow Hearts framover. Vi har sterk tro på bandet, poengterer Lundgren.

-Hollow Hearts tilfører også en ny musikalsk dimensjon til Arctic Talent-tradisjonen, som tidligere er gitt til artister som representerer et bredt spekter av musikalske stilarter, fra klassisk opera til samisk joik, avslutter Wulff.

Hollow Hearts består av artistene Ida Løvheim (vokal, gitar og trekkspill), Ida Karoline Nordgård (vokal og bass), begge fra Troms, Mikael Pedersen Jacobsen (vokal og trommer) fra Finnmark og Christoffer Nicolai Mathisen (vokal, gitar og pedal steel) fra Nordland.

Arctic Talent er Nord Norges største musikkstipend og tildeles årlig under Varangerfestivalen. Prisen, som finansieres av Eni Norge på vegne av Goliat-lisensen, er på 400 000 kroner og knyttes til lanserings-aktivitet over ett år fra tildelingstidspunkt.

Prisen ble etablert i 2014 i et samarbeid mellom Eni Norge og Varangerfestivalen. Målet med Arctic Talent er å bidra til større kommersielt nedslag for artister med utspring i nord, og som har ambisjoner og potensial.

Vinneren utpekes av en bredt sammensatt fagjury.
Fagjuryen består av:

Robert Lundgren, Festivalsjef Varangerfestivalen
Einar Idsøe Eidsvåg, Rådgiver Music Norway
Brynjar Rasmussen, produsent Nordnorsk jazzsenter
Fredrik Forssman, Leder Kompetansesenter for Rock i Nord-Norge
Kirsti Lervoll, Tidligere Festivalsjef Riddu Riddu
Andreas Wulff, Kommunikasjonsdirektør Eni Norge AS

Vilkårene for tildeling er knyttet til kunstnerisk kvalitet og juryens vurdering av artistens gjennomslagspotensial. Prisen er sjangeruavhengig, men det er en forutsetning for tildeling at artisten er knyttet til Nordområdene.

Prisen utdeles av Eni Norge gjennom Goliat-lisensen, der Equinor er partner. Varangerfestivalen står for oppfølging av prisvinneren. Juryen for Arctic Talent settes sammen av Varangerfestivalen, og skal ha sin hovedtyngde i Nordområdene, ha bred sjangertilnærming og inneha nettverk og kompetanse fra nasjonal og internasjonal musikkbransje.

For ytterligere kommentarer, vennligst kontakt:
Ida Løvheim, Hollow Hearts, mobil: 47 28 22 36
Andreas Wulff, Eni Norge, mobil: 92 61 67 59
Robert Lundgren, Varangerfestivalen, mobil: 45 11 72 61