Om oss
Om oss Strategi Ledelse Styret Produksjon Lisenskart Prosjekter
Bærekraft
Bærekraft Klima & Miljø Folk og samfunn Sponsing og støtte Styring
Styring Generalforsamling Rapporter og presentasjoner (eng)
Investor
Investor Om aksjen Utbytte Rapporter og presentasjoner Finanskalender Governance Belåning
Karriere
Karriere Ledige stillinger
Nyheter og media
Nyheter og media Nyheter Børsmeldinger Artikler
Kontraktører og leverandører
Kontraktører og leverandører Vilkår for kjøpsordre Etiske retningslinjer Policy hub
Andreas Wulff, Eni Norge og Robert Lundgren, Varangerfestivalen gratulerer årets Arctic Talent, Petter Carlsen.

8. august 2017

Altaværingen Petter Carlsen årets Arctic Talent

Petter Carlsen fra Alta er tildelt Nord-Norges største musikkpris av Eni Norge i samarbeid med Varangerfestivalen. 

– Årets vinner har laget det juryen holder blant årets beste plater fra landsdelen. Gjennom å gå til roten av det musikk handler om, nemlig følelser, og for første gang på sitt eget språk, har artisten virkelig skapt «Gnist», som også er tittelen på hans siste album, sier kommunikasjonsdirektør i Eni Norge, Andreas Wulff.

– Årets vinner av Arctic talent prisen er ingen nybegynner. Tvert imot, vinneren er en etablert musiker, med flere plateutgivelser bak seg. Den siste plata traff oss i juryen i magen, i hodet og i hjertet, ifølge Robert Lundgren, festivalsjef for Varangerfestivalen og juryens leder. Med årets plate har Carlsen gjort et vendepunkt i artistkarrieren, han har funnet hjem. Derfor mener vi han fortjener prisen i år, legger Lundgren til.

Gjennom Arctic Talent prisen ønsker vi å utfordre det tradisjonelle, sier Lundgren og Wulff, og viser til at musikkprisen tidligere er tildelt artister innenfor et bredt spekter av sjangere. – Det er spennende å se at prisen kan favne så bredt, rent sjangermessig. Årets prisvinner befinner seg i et lavmælt, melankolsk musikalsk landskap, i sterk kontrast til fjorårets vinner, operasangeren Lilly Jørstad. Tildligere vinnere er multikunstneren Elle Maria Eira, solid forankret i samisk musikktradisjon og the Bandet Oh!, som befinner seg i skjæringspunktet soul, r&b og pop.

Prisen er på 400 000 kroner, det største i Nord Norge, og knyttes til lanseringsaktivitet over ett år fra tildelingstidspunkt. Prisen ble etablert i 2014 i et samarbeid mellom Eni Norge og Varangerfestivalen. Målet med Arctic Talent er å bidra til større kommersielt nedslag for artister med utspring i nord, og som har ambisjoner og potensial.

– Vi har utviklet et godt og nært samarbeid med Varangerfestivalen, en svært viktig musikalsk møteplass i nord. Det skjer mye spennende på musikkfronten i landsdelen, og vi håper Arctic Talent skal fungere som et springbrett for lovende artister. Det er også et mål at prisen skal bidra til å styrke kulturtilbudet i regionen og skape gode opplevelser for publikum, sier Wulff.

Vilkårene for tildeling er knyttet til kunstnerisk kvalitet og juryens vurdering av artistens gjennomslagspotensial. Prisen er sjangeruavhengig, men det er en forutsetning for tildeling at artisten er knyttet til Nordområdene.

Prisen utdeles av Eni Norge gjennom Goliatlisensen, der Statoil er partner. Vinneren utpekes av en bredt sammensatt fagjury. Varangerfestivalen står for oppfølging av prisvinneren. Juryen for Arctic Talent settes sammen av Varangerfestivalen, og skal ha sin hovedtyngde i Nordområdene, ha bred sjangertilnærming og inneha nettverk og kompetanse fra nasjonal og internasjonal musikkbransje.

Årets jury består av:
Robert Lundgren, Festivalsjef Varangerfestivalen
Einar Idsøe Eidsvåg, Rådgiver Music Norway
Hans-Petter Haaland, Daglig leder Haaland, Eidsvåg og Strøm
Brynjar Rasmussen, produsent Nordnorsk jazzsenter
Fredrik Forssman, Leder Kompetansesenter for Rock i Nord-Norge
Kirsti Lervoll, Tidligere Festivalsjef Riddu Riddu
Andreas Wulff, Kommunikasjonsdirektør Eni Norge AS