Om oss
Om oss Strategi Ledelse Produksjon Lisenskart Prosjekter
Bærekraft
Bærekraft Klima & Miljø Folk og samfunn Sponsing og støtte Styring
Styring Generalforsamling Rapporter og presentasjoner (eng)
Investor
Investor Om aksjen Utbytte Rapporter og presentasjoner Finanskalender Governance Belåning
Karriere Nyheter og media
Nyheter og media Nyheter Børsmeldinger Artikler
Kontraktører og leverandører

17. desember 2014

Eni Norge tildeler kontrakt til Mento AS i Hammerfest

Eni Norge inngår avtale med Mento AS om servicetjenester til Goliat-prosjektet. Hammerfest-bedriften skal blant annet levere service og vedlikehold av slanger og slangesystemer på Goliat-plattformen.

Avtalen gjelder i første omgang i tre år, men inneholder en opsjon på ytterligere to forlengelser på to år hver, totalt sju år til sammen. Mento skal blant annet stå for innkjøp, lagring, testing og sertifisering av slanger og relatert utstyr.

Mento er etablert i Hammerfest, noe som bidrar til å oppfylle Eni Norges mål om at Goliat-prosjektet skal sørge for størst mulig lokale og regionale ringvirkninger i Finnmark.

Om Goliat
Goliat ble funnet i 2000, og blir det første oljefeltet som kommer i produksjon i Barentshavet. Feltet blir bygget ut med en FPSO – en flytende produksjons- lagrings- og losseplattform, spesialtilpasset forholdene i Barentshavet. Totalt inneholder Goliatfeltet om lag 174 millioner fat olje og 8 milliarder standard kubikkmeter gass. Planlagt produksjonsstart er andre halvdel av 2015. Eni Norge er operatør for feltet og eier 65 prosent. Statoil er partner og eier de resterende 35 prosentene.

Om Mento
Mento ble etablert i Stavanger i 1971, og er i tillegg etablert med avdelinger i Bergen, Kristiansund og Hammerfest. Handelsbedriften har produkter og tjenester innenfor filter, slanger, ventiler og borrerelaterte produkter.

Kontaktpersoner:
Andreas Wulff, kommunikasjonsdirektør, Eni Norge, mobil 926 16 759
Vidar Kvalnes Antonsen, Region Manager, Mento AS, mobil 419 26 468