Om oss
Om oss Historien Strategi Folk Ledelse
Vår virksomhet
Vår virksomhet Lisenskart Produksjon Utbygging og prosjekter
Utbygging og prosjekter Balder Future
Leting Forskning og utvikling Kommersiell virksomhet og forretningsutvikling Anskaffelser
Bærekraft
Bærekraft Sikkerhet Miljø
Miljø Klima Energieffektivitet Biologisk mangfold
Sosiale forhold
Sosiale forhold Lokal verdiskapning Samfunnsansvar Mennesker, opplæring og mangfold
Styring
Styring Bærekraftig verdikjede Forretningsintegritet Kontroll og forbedring Etiske retningslinjer og varsling
Investor Nyheter og media
Nyheter og media Mediebibliotek Nyhetsarkiv Pressemeldinger Publikasjoner Rutiner og prosedyrer
Karriere Kontakt
Text size change icon

For å endre tekststørrelse:

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på "+" for å gjøre teksten større eller "-" for å gjøre den mindre.

PC: Hold down the Ctrl-key and press "+" to increase or "-" to decrease.

EN
Historiens første vinner av musikkstipendet Arctic Talent er Tromsøbaserte Thebandcalledoh! 

11. august 2014

Vinneren av Arctic Talent er Thebandcalledoh!

Historiens første vinner av musikkstipendet Arctic Talent er Tromsøbaserte Thebandcalledoh! Det er Varangerferstivalen og Eni Norge som står bak stipendet, som skal bidra til nasjonal og/eller internasjonal lansering for en yngre artist fra Nord-Norge.

Prisen er på 400 000 kroner og knyttes til lanseringsaktivitet over ett år fra tildelingstidspunkt. 

–  Thebandcalledoh! har imponert med sin stilfulle arktiske soul og har de siste årene vist sterk kunstnerisk integritet og en tydelig musikalsk stemme med stort potensial. Bandets frontfigur og vokalist, Frode Larsen, har stått fram som en av Nord-Norges mest særpregede og interessante vokalister og bandets første EP «Lesson one» ble mottatt med stående ovasjoner allerede i 2011, skriver juryen i sin begrunnelse, og fortsetter:  – Avisa Nordlys skrev i april i år at dette bandet vil bli Nord-Norges neste internasjonale eksportartikkel og en samstemt jury kunne ikke vært mer enig. Bandet innehar potensial, særegenhet og vilje til å slå igjennom nasjonalt – og på sikt internasjonalt, og juryen tror at årets Arctic Talent-stipend vil kunne hjelpe Thebandcalledoh! til å realisere sitt store kommersielle og kunstneriske potensial i et stort marked.

Eni Norge og Varangerfestivalen gratulerer med tildelingen!

Les mer om Thebandcalloh!

Juryen består av:
Maria Utsi (Festivalsjef, Varangerfestivalen), Andreas Wulff (Kommunikasjonsdirektør, ENI Norge), Hans Petter Haaland (Daglig leder, Haaland, Eidsvåg & Strøm), Ragnhild Dalheim Eriksen (Tidligere leder, Riddu Riddu), Brynjar Rasmussen (produsent, Nordnorsk Jazzsenter), Fredrik Forssman (leder, Nordnorsk kompetansesenter for rock) og Einar Idsøe Eidsvåg (rådgiver, Music Norway)

Arctic Talent utdeles av Eni Norge gjennom Goliatlisensen. Vinneren utpekes av en bredt sammensatt jury. Varangerfestivalen vil stå for oppfølging av prisvinneren. Juryen for Arctic Talent er satt sammen av Varangerfestivalen, og skal ha sin hovedtyngde i Nordområdene, ha bred sjangertilnærming og inneha nettverk og kompetanse fra nasjonal og internasjonal musikkbransje.

For mer informasjon:
Maria Utsi, festivalsjef Varangerfestivalen: 982 55 600
Andreas Wulff, Kommunikasjonsdirektør Eni Norge: 926 16 759