Om oss
Om oss Historien Strategi Folk Ledelse
Vår virksomhet
Vår virksomhet Lisenskart Produksjon Utbygging og prosjekter
Utbygging og prosjekter Balder Future
Leting Forskning og utvikling Kommersiell virksomhet og forretningsutvikling Anskaffelser
Bærekraft
Bærekraft Sikkerhet Miljø
Miljø Klima Energieffektivitet Biologisk mangfold
Sosiale forhold
Sosiale forhold Lokal verdiskapning Samfunnsansvar Mennesker, opplæring og mangfold
Styring
Styring Bærekraftig verdikjede Forretningsintegritet Kontroll og forbedring Etiske retningslinjer og varsling
Investor Nyheter og media
Nyheter og media Mediebibliotek Nyhetsarkiv Pressemeldinger Publikasjoner Rutiner og prosedyrer
Karriere Kontakt
Text size change icon

For å endre tekststørrelse:

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på "+" for å gjøre teksten større eller "-" for å gjøre den mindre.

PC: Hold down the Ctrl-key and press "+" to increase or "-" to decrease.

EN
Eni Norge styrker sin posisjonen i Barentshavet.

25. oktober 2013

Eni Norge åpner nytt driftskontor i Hammerfest

I dag åpner Eni Norges nye driftskontor i Hammerfest. Med det markeres en ytterligere opptrapping av selskapets satsning i Nord-Norge.

Nord Norge  og Barentshavet er strategisk viktig for Eni Norge. Vi har vært aktivt til stede her siden begynnelsen av 1990-tallet. Fremover vil aktivitetsnivået bare øke – både til havs og deretter med påfølgende virksomhet på land, sier administrerende direktør Andrea Forzoni i Eni Norge.

Han har stor tro på at det vil bli gjort nye olje- og gassfunn i Barentshavet, og mener etableringen av driftskontoret i Hammerfest er avgjørende for å kunne håndtere den forventede industrielle veksten i regionen.

Goliat blir startskuddet
Goliat blir Norges første oljeproduserende felt i Barentshavet, og skal etter planen settes i produksjon i løpet av neste år. Det er dette feltet de vel 60 Eni Norge-ansatte på Hammerfest-kontoret skal drifte fremover. Organisasjonen vil også få ansvar for fremtige utbygginger i området. Det nye kontorbygget har plass til  120 ansatte.

– Vi stiller strenge  krav til effektiv og trygg virksomhet. Derfor har vi skreddersydd tekniske løsninger for arktiske forhold i hele Goliat-konseptet. Slik sett vil den nye driftsenheten kunne styrke både kompetanse og bygge opp spesialistmiljøer i Hammerfest og regionen, sier Forzoni.

Sterk portefølje i Barentshavet
I tillegg til Goliat har Eni Norge eierskap i 17 lisenser i Barentshavet og operatørskap i ti av disse. Selskapet har blant annet 30 prosent eierandel i kalt Johan Castberg, og er blant de oljeselskapene som satser mest i Nord-Norge.

– Med Goliat og Johan Castberg i porteføljen har Eni Norge nå et perspektiv på flere tiår for aktivitetene i Barentshavet. Det nye driftskontoret i Hammerfest sikrer oss  et solid  fotfeste i en tidlig fase i denne svært lovende petroleumsregionen, sier Forzoni.

For mer informasjon:
Andreas Wulff, Direktør for ekstern kommunikasjon og samfunnskontakt:
Mobil: 92 61 67 59
andreas.wulff@eninorge.com