Om oss
Om oss Strategi Ledelse Produksjon Lisenskart Prosjekter
Bærekraft
Bærekraft Klima & Miljø Folk og samfunn Sponsing og støtte Styring
Styring Generalforsamling Rapporter og presentasjoner (eng)
Investor
Investor Om aksjen Utbytte Rapporter og presentasjoner Finanskalender Governance Belåning
Karriere Nyheter og media
Nyheter og media Nyheter Børsmeldinger Artikler
Kontraktører og leverandører
Eni Norge styrker sin posisjonen i Barentshavet.

25. oktober 2013

Eni Norge åpner nytt driftskontor i Hammerfest

I dag åpner Eni Norges nye driftskontor i Hammerfest. Med det markeres en ytterligere opptrapping av selskapets satsning i Nord-Norge.

Nord Norge  og Barentshavet er strategisk viktig for Eni Norge. Vi har vært aktivt til stede her siden begynnelsen av 1990-tallet. Fremover vil aktivitetsnivået bare øke – både til havs og deretter med påfølgende virksomhet på land, sier administrerende direktør Andrea Forzoni i Eni Norge.

Han har stor tro på at det vil bli gjort nye olje- og gassfunn i Barentshavet, og mener etableringen av driftskontoret i Hammerfest er avgjørende for å kunne håndtere den forventede industrielle veksten i regionen.

Goliat blir startskuddet
Goliat blir Norges første oljeproduserende felt i Barentshavet, og skal etter planen settes i produksjon i løpet av neste år. Det er dette feltet de vel 60 Eni Norge-ansatte på Hammerfest-kontoret skal drifte fremover. Organisasjonen vil også få ansvar for fremtige utbygginger i området. Det nye kontorbygget har plass til  120 ansatte.

– Vi stiller strenge  krav til effektiv og trygg virksomhet. Derfor har vi skreddersydd tekniske løsninger for arktiske forhold i hele Goliat-konseptet. Slik sett vil den nye driftsenheten kunne styrke både kompetanse og bygge opp spesialistmiljøer i Hammerfest og regionen, sier Forzoni.

Sterk portefølje i Barentshavet
I tillegg til Goliat har Eni Norge eierskap i 17 lisenser i Barentshavet og operatørskap i ti av disse. Selskapet har blant annet 30 prosent eierandel i kalt Johan Castberg, og er blant de oljeselskapene som satser mest i Nord-Norge.

– Med Goliat og Johan Castberg i porteføljen har Eni Norge nå et perspektiv på flere tiår for aktivitetene i Barentshavet. Det nye driftskontoret i Hammerfest sikrer oss  et solid  fotfeste i en tidlig fase i denne svært lovende petroleumsregionen, sier Forzoni.

For mer informasjon:
Andreas Wulff, Direktør for ekstern kommunikasjon og samfunnskontakt:
Mobil: 92 61 67 59
andreas.wulff@eninorge.com