Om oss
Om oss Strategi Produksjon Prosjekter Innovasjon Lisenskart
Bærekraft
Bærekraft Klima & Miljø Folk og samfunn Styring
Styring Generalforsamling Rapporter og presentasjoner (eng)
Investor
Investor Om aksjen Utbytte Rapporter og presentasjoner Finanskalender Governance Belåning
Karriere Nyheter og media
Nyheter og media Nyheter Børsmeldinger Artikler
Kontraktører og leverandører

4. juli 2013

Oljeindustrien bygger to nye oljeverndepoter

Norsk Oljevernforening for Operatørselskap (NOFO) har i dag inngått avtaler for om lag 47 millioner kroner med Alta-bedriftene T. Johansen Drift AS og Roald Johansen AS om bygging av to oljeverndepoter i Hasvik og Måsøy i Finnmark. Depotene representerer siste byggestein i oljevernberedskapen knyttet til Goliatfeltet, hvor Eni Norge er operatør.

– Vi er glade for å kunne tilby kontraktene for totalentreprise for etableringen av oljeverndepot i Hasvik og Måsøy til Roald Johansen AS og T. Johansen Drift AS. Vi er sikre på at bedriftene vil kunne levere det beste produktet til vårt formål, sier NOFO-direktør Sjur Knudsen. I lys av økt aktivitet i Barentshavet ønsker operatørselskapene å styrke oljevernberedskapen i regionen. Goliat blir det første oljefeltet som kommer i produksjon i Barentshavet og har dannet en bærebjelke for oljevernberedskapen i området, både til havs og kystnært. Siste element i styrkingen er etableringen av depoter i Hasvik og Måsøy for oljevern- og beredskapsmateriell, for innsats i kystnære områder.