Om oss
Om oss Strategi Produksjon Prosjekter Innovasjon Lisenskart
Bærekraft
Bærekraft Klima & Miljø Folk og samfunn Styring
Styring Generalforsamling Rapporter og presentasjoner (eng)
Investor
Investor Om aksjen Utbytte Rapporter og presentasjoner Finanskalender Governance Belåning
Karriere Nyheter og media
Nyheter og media Nyheter Børsmeldinger Artikler
Kontraktører og leverandører

29. mai 2013

Eni Norge tildelt innovasjonspris

Eni Norge er tildelt Beredskapsprisen for Innovasjon og Utvikling 2013. Det ble offentliggjort i Stavanger onsdag 29. mai under den årlige Beredskapskonferansen. Eni Norge får prisen for å ha vært i førersetet for utvikling av nye overlevingsdrakter tilpasset virksomheten i Barentshavet.

I kriteriene står det at Beredskapsprisen for Innovasjon og Utvikling skal gis til en organisasjon eller person som viser en fremragende evne til å bidra til bedre beredskap. Prisen er primært forbeholdt nye løsninger og ideer. Arbeidet med de nye draktene har vært ledet av Eni Norge, men også Dong Energy, Nexen Inc. og Total bidro i første fase av prosjektet og mottar derfor prisen sammen med Eni Norge.

De fire selskapene har på en forbilledlig måte utviklet en ny type overlevelsesdrakt for operasjoner sør i Barentshavet. Dette har de gjort i tillitsfullt samarbeid med de ansattes organisasjoner. Som representant med egen erfaring fra vinteroperasjoner i Barentshavet og for et fagforbund med medlemmer i denne industrien, var det naturlig for meg å innstille Eni Norge med sine partnere, Dong Energy, Nexen  Inc. og Total, til denne prisen, sier fagsjef HMS offshore Ketil Karlsen i Industri Energi.

Karlsen er medlem av Beredskapskonferansens programkomite, og legger til at det var en enstemmig komite som støttet tildelingen.