Om oss
Om oss Strategi Ledelse Produksjon Lisenskart Prosjekter
Bærekraft
Bærekraft Klima & Miljø Folk og samfunn Sponsing og støtte Styring
Styring Generalforsamling Rapporter og presentasjoner (eng)
Investor
Investor Om aksjen Utbytte Rapporter og presentasjoner Finanskalender Governance Belåning
Karriere Nyheter og media
Nyheter og media Nyheter Børsmeldinger Artikler
Kontraktører og leverandører

17. januar 2013

Eni Norge tildelt tre lisenser

I forbindelse med tildeling i forhåndsdefinerte områder 2012 (TFO 2012) er Eni Norge blitt tildelt et operatørskap og to partnerskap. Selskapet er operatør i PL 697 og partner i PL 696 i Barentshavet, samt partner i PL 091 D i Norskehavet.

Eni Norge er svært tilfreds med tildelingen. Den bekrefter vår langsiktige strategi i Norge og spesielt i Barentshavet.

Eni Norge er operatør i PL 697, med en andel på 65 prosent og Statoil som partner (35 prosent). I PL 696 er Eni Norge partner med en andel på 30 prosent, med Statoil som operatør (50 prosent) og Petoro som partner (20 prosent). I Norskehavet er Eni Norge partner i PL 091 D med 7,9 prosent og Statoil som operatør (59,1 prosent) og ExxonMobil som partner (33 prosent).

Tildelingene i TFO 2012 ble offentliggjort av Olje- og energidepartementet 15. januar 2012 og omfattet 51 utvinningstillatelser fordelt på Barentshavet (3), Norskehavet (14) og Nordsjøen (34). 40 selskap ble tilbudt andeler og 23 selskap har fått tilbud om operatørskap.

Eni Norge er en del av Eni, som er et italiensk integrert energiselskap med aktiviteter i mer enn 70 land.