Om oss
Om oss Strategi Produksjon Prosjekter Innovasjon Lisenskart
Bærekraft
Bærekraft Klima & Miljø Folk og samfunn Styring
Styring Generalforsamling Rapporter og presentasjoner (eng)
Investor
Investor Om aksjen Utbytte Rapporter og presentasjoner Finanskalender Governance Belåning
Karriere Nyheter og media
Nyheter og media Nyheter Børsmeldinger
Kontraktører og leverandører

6. oktober 2011

Eni Norge bygger nytt i Hammerfest

PRESSEMELDING: Eni Norge bygger nytt drifts- og regionskontor i sentrum i Hammerfest, med plass til 120 medarbeidere. Hammerfestselskapet Strandparken Eiendom AS står som utbygger og Altabedriften Bjørn Bygg er hovedentreprenør. Kontraktsverdien er på ca. 165 millioner kroner.

Drifts- og regionskontoret, som blir liggende i sentrum like ved kulturhuset, ble valgt etter en grundig evaluering av tekniske og kommersielle kriterier. – Vi er svært tilfreds med å finne et så attraktivt alternativ som tar vare på totaliteten av våre behov i forbindelse med driften av Goliat og annen aktivitet i nord, sier kommunikasjonssjef Andreas Wulff. 

Nå får vi et topp moderne kontorbygg spesialdesignet for Eni Norge, samtidig som vi i mye større grad blir en integrert del av Hammerfest by. Men kanskje viktigst av alt, blir det et viktig symbol for Eni Norges langsiktige satsing mot nord. Dette blir en base også for vår videre aktivitet i Barentshavet sier Wulff. 

Kontorlokalene som Eni Norge skal leie vil ha en kapasitet på opptil 120 plasser og har et areal på rundt 4000 m2. Bygget skal være ferdigstilt innen oppstart av Goliat. 

Så langt er mer enn 60 prosent av de totale kontraktsverdiene for Goliat-utbyggingen tildelt norsk leverandørindustri. 

Goliat skal etter planen være i drift fjerde kvartal 2013 og vil gi 150 – 200 direkte arbeidsplasser i nord på land og offshore. 

Operatør for Goliatfeltet er Eni Norge AS (65 %) sammen med partner Statoil Petroleum AS (35 %). Goliat vil være den første utbyggingen av et oljefelt i den norske delen av Barentshavet. 

Eni Norge er en del av Eni, som er et italiensk integrert energiselskap med aktiviteter i mer enn 70 land.