Om oss
Om oss Strategi Produksjon Prosjekter Innovasjon Lisenskart
Bærekraft
Bærekraft Klima & Miljø Folk og samfunn Sponsing og støtte Styring
Styring Generalforsamling Rapporter og presentasjoner (eng)
Investor
Investor Om aksjen Utbytte Rapporter og presentasjoner Finanskalender Governance Belåning
Karriere Nyheter og media
Nyheter og media Nyheter Børsmeldinger Artikler
Kontraktører og leverandører

16. august 2011

Plan for utbygging og drift for Åsgard havbunnskompresjon levert myndighetene

PRESSEMELDING: Partnerskapet for Åsgard, hvor Eni Norge har en andel på 14,82 prosent, leverte i dag plan for utbygging og drift (PUD) for Åsgard havbunnsgasskompresjon prosjektet som skal opprettholde produksjonsnivået for Mikkel- og Midgard reservoarene.

Åsgard havbunns-gasskompresjon vil øke utvinningen fra Mikkel og Midgard med omkring 278 millioner fat oljeekvivalenter. (Enis andel utgjør 41 millioner fat oljeekvivalenter). Det gjør prosjektet til en av de viktigste bidragsyterne til nye volumer og gir fremtidige muligheter for økt utvinning på flere felt.

Utbyggingen vil gi økt utnyttelse av kapasitetene i Åsgard Transport, rørledningen som transporterer gass fra installasjonene i Norskehavet til Kårstø i Rogaland.

Partnere i Åsgard lisensen er delt mellom operatøren Statoil ( 34,57%), Petoro ( 35,69 %), Eni Norge ( 14,82%), Total E&P Norge ( 7,68%) og ExxonMobil ( 7,24%)

Eni har vært til stede i Norge siden 1965 og var et av de første oljeselskapene som ble etablert i landet. Eni Norge har nå en produksjonsandel på omtrent 130 000 fat oljeekvivalenter per dag.

Eni Norge er operatør for den pågående utbyggingen av det første oljefeltet i Barentshavet, Goliat-feltet, og for gassfeltet Marulk i Norskehavet. Eni Norge har også en 30 prosent andel i Skrugard-funnet som nylig ble oppdaget i Barentshavet. Selskapet har andeler i totalt 10 utvinningstillatelser i Barentshavet. I tillegg har selskapet andeler i en rekke utvinningstillatelser og i felt som er under utbygging og i drift andre steder på sokkelen. Det omfatter bl.a Norne, Åsgard, Heidrun, Kristin og Mikkel i tillegg til Ekofisk.

Eni Norge er en del av Eni, som er et italiensk integrert energiselskap med aktiviteter i mer enn 70 land.

Pressekontakt:
Andreas Wulff, Communication Manager
Telefon: 52 87 49 68
Mobil: +47 926 16 759
andreas.wulff@eninorge.com