Om oss
Om oss Strategi Produksjon Prosjekter Innovasjon Lisenskart
Bærekraft
Bærekraft Klima & Miljø Folk og samfunn Sponsing og støtte Styring
Styring Generalforsamling Rapporter og presentasjoner (eng)
Investor
Investor Om aksjen Utbytte Rapporter og presentasjoner Finanskalender Governance Belåning
Karriere Nyheter og media
Nyheter og media Nyheter Børsmeldinger Artikler
Kontraktører og leverandører

10. juni 2011

Eni styrker sitt langsiktige engasjement i Norge

PRESSEMELDING: Stortinget har i dag godkjent planene for utbygging og drift (PUD) av Ekofisk Sør og Eldfisk II hvor Eni har en andel på 12,39 prosent. Det skjer på dagen 40 år etter at oljeproduksjonen på Ekofisk startet – det første feltet som kom i produksjon på den norske kontinentalsokkelen.

Investeringsplanen vil gi ytterligere produksjon på Ekofisk i flere tiår fremover, og bekrefter Enis langsiktige engasjement i Norge, som har vart siden Ekofisk-feltet ble funnet. Feltet er delt mellom operatøren ConocoPhillips (35,11%), Total (39,90%), ENI (12,39%), Statoil (7,60%) og Petoro (5,00%).

Eni har vært til stede i Norge siden 1965 og var et av de første oljeselskapene som ble etablert i landet. Eni Norge har nå en egenproduksjon på omtrent 130 000 fat oljeekvivalenter per dag.

Eni Norge er operatør for den pågående utbyggingen av det første oljefeltet i Barentshavet, Goliat-feltet, og for gassfeltet Marulk i Norskehavet. Eni Norge har også en 30 prosent andel i Skrugard-funnet som nylig ble oppdaget i Barentshavet. Selskapet har andeler i totalt 10 utvinningstillatelser i Barentshavet. I tillegg har selskapet andeler i en rekke utvinningstillatelser og i felt som er under utbygging og i drift andre steder på sokkelen. Det omfatter Norne, Åsgard, Heidrun, Kristin, Mikkel og Urd, i tillegg til Ekofisk.

Eni Norge er en del av Eni, som er et Italiensk integrert energiselskap med aktiviteter i mer enn 70 land.

Pressekontakt:
Andreas Wulff, Communication Manager
Telefon: 52 87 49 68
Mobil: +47 926 16 759
andreas.wulff@eninorge.com