Om oss
Om oss Strategi Ledelse Produksjon Lisenskart Prosjekter
Bærekraft
Bærekraft Klima & Miljø Folk og samfunn Sponsing og støtte Styring
Styring Generalforsamling Rapporter og presentasjoner (eng)
Investor
Investor Om aksjen Utbytte Rapporter og presentasjoner Finanskalender Governance Belåning
Karriere Nyheter og media
Nyheter og media Nyheter Børsmeldinger Artikler
Kontraktører og leverandører

15. april 2011

Eni Norge tildelt to partnerskap i Barentshavet

PRESSEMELDING: Eni Norge er blitt tildelt deltagerandeler i lisens nr. 608 og 226B i den 21. konsesjonsrunden. Blokkene ligger i sentrale områder i nærheten av Eni Norges eksisterende lisenser i Barentshavet.

Statoil er operatør av de to tildelte lisensene. I lisens nr. 608 har Eni Norge en andel på 30 prosent, mens Petoro har 20 prosent. I lisens nr. 226B har Eni Norge en andel på 31 prosent. Eni Norge er svært fornøyd med tildelingen. Eni Norge fortsetter sin langtidsstrategi i Barentshavet.

Innen søknadsfristen 3. november 2010 hadde 37 selskaper søkt på utvinningstillatelser i 21. konsesjonsrunde. Utlysning av 21. konsesjonsrunde skjedde 23. juni 2010 og omfattet 94 blokker i Barentshavet og Norskehavet.

Eni har en eierandel i Skrugard på 30% med Statoil som operatør.

Operatør for Goliatfeltet er Eni Norge AS (65 %) sammen med partner Statoil Petroleum AS (35 %). En utbygging av Goliat vil være den første utbyggingen av et oljefelt i den norske delen av Barentshavet. Goliat skal etter planen være i drift fjerde kvartal 2013.

Eni Norge er en del av Eni, som er et Italiensk integrert energiselskap med aktiviteter i mer enn 70 land.

Kontaktperson i Eni Norge AS:
Andreas Wulff
Kommunikasjonssjef
Telefon: 52 87 49 68
Mobil: 926 16 759
andreas.wulff@eninorge.com