Om oss
Om oss Strategi Ledelse Styret Produksjon Lisenskart Prosjekter
Bærekraft
Bærekraft Klima & Miljø Folk og samfunn Sponsing og støtte Styring
Styring Generalforsamling Rapporter og presentasjoner (eng)
Investor
Investor Om aksjen Utbytte Rapporter og presentasjoner Finanskalender Governance Belåning
Karriere
Karriere Ledige stillinger
Nyheter og media
Nyheter og media Nyheter Børsmeldinger Artikler
Kontraktører og leverandører
Kontraktører og leverandører Vilkår for kjøpsordre Etiske retningslinjer Policy hub

30. mars 2011

Investerer millioner i oljevernutstyr i Finnmark

PRESSEMELDING: Oljeindustrien inngår avtaler med tre leverandører om innkjøp av nytt oljevernutstyr for Finnmarkskysten. 75 prosent av kontraktsverdiene for dette utstyret er tildelt nordnorske leverandører. Utstyret skal plasseres i depoter som skal opprettes i Hasvik og Måsøy.

Oljeindustriens oljevernprosjekt i Finnmark er spesielt knyttet til Goliatutbyggingen i Barentshavet, og skal bidra til å styrke oljevernberedskapen i området. Utstyret som nå er i bestilling skal primært benyttes innen kyst- og strandsoneberedskapen. Avtalene har en totalramme på 25 millioner kroner og er inngått med Allmaritim/NOFI, Markleen og Norlense. Utstyrsanskaffelsen betales av Goliat-lisensen.

75 prosent av investeringene går til NOFI i Tromsø og Norlense i Vesterålen. Dette er to nordnorske bedrifter med lang erfaring og som leverer utstyr i verdensklasse

To depoter Det nye oljevernutstyret skal plasseres på nyopprettede oljeverndepoter i Hasvik og Måsøy, og kommer i tillegg til oljevernutstyret NOFO allerede har på sin base i Hammerfest.

Goliat blir det første oljefeltet i Barentshavet, med planlagt oppstart i 4. kvartal 2013 Det bygges nå opp en beredskap i forhold til oppstart av oljevirksomhet i området. Samtidig er dette beredskapsressurser som bidrar til å styrke den generelle oljevernberedskapen utenfor Finnmarkskysten.

Kontaktpersoner: Sjur W. Knudsen
administrerende direktør i NOFO
mobil 908 22 313

Andreas Wulff
kommunikasjonssjef i Eni Norge
mobil 926 16 759

Om NOFO
NOFO utvikler og ivaretar oljevernberedskap på norsk sokkel for å bekjempe oljeforurensing på vegne av 29 operatørselskaper. Dette omfatter beredskap både i åpent farvann og i kystnære områder og strandsonen. NOFO har tilgang til betydelige beredskapsressurser som kan mobiliseres til alle deler av norsk sokkel, blant annet: