Om oss
Om oss Strategi Ledelse Produksjon Lisenskart Prosjekter
Bærekraft
Bærekraft Klima & Miljø Folk og samfunn Sponsing og støtte Styring
Styring Generalforsamling Rapporter og presentasjoner (eng)
Investor
Investor Om aksjen Utbytte Rapporter og presentasjoner Finanskalender Governance Belåning
Karriere Nyheter og media
Nyheter og media Nyheter Børsmeldinger Artikler
Kontraktører og leverandører

1. juli 2010

Goliatkontrakt til Arendal

PRESSEMELDING: Eni Norge og partner Statoil har på vegne av Goliat-lisensen (PL 229/PL 229B) inngått kontrakt med APL i Arendal for leveranse av lossesystem (offloadingstasjon) til Goliat FPSO. Kontrakten har en verdi på 93 millioner kroner.

Offloadingstasjonen er spesialdesignet for Goliat FPSOen for å redusere miljørisiko i forbindelse med losseprosessen. På grunn av FPSOens sylindriske form vil den ligge geostasjonært, uten å rotere etter vind og strømforhold. Derfor økes avstanden mellom shuttle tanker og plattform. Dette er ett av flere tiltak som reduserer mulighet for kollisjon under lossing, samtidig som en eventuell frakobling av losseslangen ikke vil påvirke undervannsinstallasjonene. I tillegg forbedres den visuelle inspeksjonen under lossing slik at eventuelle uregelmessigheter raskt kan avdekkes.

Lastesystemet skal designes i Arendal og installeres på Goliat FPSO’en som skal bygges av Hyundai Heavy Industries i Sør Korea.

Så langt er mer enn 50 prosent av de totale kontraktsverdiene for Goliat-utbyggingen tildelt norsk leverandørindustri.

Goliat skal etter planen være i drift i fjerde kvartal 2013.

Operatør for Goliatfeltet er Eni Norge AS (65 %) sammen med partner Statoil Petroleum AS (35 %). En utbygging av Goliat vil være den første utbyggingen av et oljefelt i den norske delen av Barentshavet.

Eni Norge er en del av Eni, som er et Italiensk integrert energiselskap med aktiviteter i mer enn 70 land.

Kontaktperson i Eni Norge AS:
Andreas Wulff
Kommunikasjonssjef
Telefon: 52 87 49 68
Mobil: 926 16 759
andreas.wulff@eninorge.com