Om oss
Om oss Strategi Ledelse Styret Produksjon Lisenskart Prosjekter
Bærekraft
Bærekraft Klima & Miljø Folk og samfunn Sponsing og støtte Styring
Styring Generalforsamling Rapporter og presentasjoner (eng)
Investor
Investor Om aksjen Utbytte Rapporter og presentasjoner Finanskalender Governance Belåning
Karriere
Karriere Ledige stillinger
Nyheter og media
Nyheter og media Nyheter Børsmeldinger Artikler
Kontraktører og leverandører
Kontraktører og leverandører Vilkår for kjøpsordre Etiske retningslinjer Policy hub

19. april 2010

Marulk PUD til Olje- og energidepartementet

PRESSEMELDING: På vegne av Produksjonslisens PL122 har Eni Norge i dag 19.april overlevert Plan for Utbygging og Drift (PUD) av Marulkfeltet til Olje- og energidepartementet.

Dette er en viktig milepæl for Eni Norge siden Marulk blir det første egenopererte feltet som vil komme i produksjon på norsk sokkel.

Investeringsbeløp for Marulkfeltet er rundt 4 milliarder kroner og planlagt produksjonsstart er andre kvartal 2012.

Marulk vil utnytte eksisterende infrastruktur og derigjennom bidra til økt produksjon over den flytende produksjons-, lagrings- og lasteenheten på Norne (Norne FPSO), som igjen vil være med på å opprettholde investeringsnivået samt sikre god ressursforvaltning på sokkelen.

Anskaffelse av undervannsutstyr med lang leveringstid er allerede igangsatt, og gjenstående kontrakter vil bli tildelt fortløpende i løpet av 2010.

Eni Norge AS er operatør for Marulk med en eierandel på 20 prosent, mens Statoil ASA og DONG E&P Norge AS har eierandeler på henholdsvis 50 og 30 prosent.

Marulkfeltet vil bli utbygget som en undervannsløsning med tilkopling til Norne FPSO. Feltet ligger i Norskehavet, omtrent 30 kilometer sørvest for Norne på cirka 365 meters vanndyp. Marulk er et gass- og kondensatfelt med produksjon fra to brønner. Utvinnbare reserver er anslått til å være 73 millioner fat oljeekvivalenter.

Som operatør for Marulk har Eni Norge det overordnede ansvar for alle prosjektaktiviteter. Statoil vil på vegne av operatøren utføre arbeidet fra og med havbunnsinstallasjonene, klargjort for installering av brønnhodesystemer, frem til tilkoblingspunktet på Norne FPSO.

Eni Norge er en del av Eni S.p.A, et integrert energiselskap med aktiviteter i mer enn 70 land.

Kontaktperson i Eni Norge AS:
Andreas Wulff
Kommunikasjonssjef
Telefon: 52 87 49 68
Mobil: 926 16 759
andreas.wulff@eninorge.com