Om oss
Om oss Strategi Produksjon Prosjekter Innovasjon Lisenskart
Bærekraft
Bærekraft Klima & Miljø Folk og samfunn Styring
Styring Generalforsamling Rapporter og presentasjoner (eng)
Investor
Investor Om aksjen Utbytte Rapporter og presentasjoner Finanskalender Governance Belåning
Karriere Nyheter og media
Nyheter og media Nyheter Børsmeldinger
Kontraktører og leverandører

8. februar 2010

Eni Norge tildeler Goliat FPSO-kontrakt

PRESSEMELDING: Eni Norge og partner Statoil Petroleum AS har på vegne av Goliat-lisensen (PL229/PL229B) valgt Hyundai Heavy Industries Co., Ltd. (HHI ) til å levere den flytende produksjons-, lagrings- og lasteinnretningen (FPSO) til Goliat.

På bakgrunn av grundig vurdering av både tekniske og kommersielle kriterier, ble det mest konkurransedyktige tilbudet valgt. Kontrakten ble tildelt gjennom en anbudskonkurranse i tråd med norske og internasjonale anskaffelsesprosedyrer.

Estimert kontraktsverdi er NOK ca. 6,9 milliarder.

Kontrakten omfatter arbeid i forbindelse med detaljprosjektering, anskaffelser, bygging, klargjøring for drift samt transport fra Korea til Norge. HHI har bred erfaring med bygging av en rekke FPSO-enheter som er i drift i ulike deler av verden. HHI og Eni har begge erfaring fra andre arktiske områder som Canada, Alaska og Sibir.

FPSOen er basert på det norske Sevan 1000-konseptet og vil være fult ut vinterisert og bygget for å tåle forholdene i Barenshavet. Strenge krav til helse, miljø og sikkerhet ble lagt til grunn i valg og utvikling av konseptet. FPSOen vil bli forsynt med kraft fra land, noe som vil føre til en betydelig reduksjon av utslipp av drivhusgasser.

FPSOen er en av flere større tildelte Goliat-kontrakter. Norsk leverandørindustri kan komme til å stå for mellom 50 og 70 prosent av leveransene til Goliat-utbyggingen. Så langt er nær 50 prosent tildelt, eller i ferd med å bli tildelt, norske leverandører. Ca. 30 prosent er tildelt leverandører utenfor Norge. Tildeling av de resterende ca. 20 prosent av leveransene vil skje under eksisterende og nye kontrakter i nær fremtid.

Operatør for Goliatfeltet er Eni Norge AS (65 %) sammen med partner Statoil Petroleum AS (35 %). En utbygging av Goliat vil være den første utbyggingen av et oljefelt i den norske delen av Barentshavet.

Eni Norge er en del av det italienske Eni S.p.A., et integrert energiselskap med aktiviteter i mer enn 70 land.

Se også:
Les mer om Goliat-prosjektet her

Kontaktperson i Eni Norge AS:
Andreas Wulff
Kommunikasjonssjef
Telefon: +47 52 87 49 68
Mobil: +47 926 16 759
andreas.wulff@eninorge.com