Om oss
Om oss Strategi Produksjon Prosjekter Innovasjon Lisenskart
Bærekraft
Bærekraft Klima & Miljø Folk og samfunn Styring
Styring Generalforsamling Rapporter og presentasjoner (eng)
Investor
Investor Om aksjen Utbytte Rapporter og presentasjoner Finanskalender Governance Belåning
Karriere Nyheter og media
Nyheter og media Nyheter Børsmeldinger
Kontraktører og leverandører

23. april 2013

Gassdrevet spesialskip til Goliat bygges i Norge

Stavanger-rederiet Simon Møkster Shipping AS er tildelt en ti-års kontrakt for leveranse av et nytt, spesialbygd forsynings- og beredskapsfartøy tilknyttet Goliat produksjonsplattform i Barentshavet. Fartøyet skal bygges i Norge og blir unikt på norsk sokkel, med en kombinasjon av plattformforsynings- og beredskapskapasitet.

Simon Møkster Shipping AS leverte det beste tilbudet i sterk nasjonal og internasjonal konkurranse, vurdert etter både tekniske og kommersielle kriterier. Skipet vil bli skreddersydd for arktiske oppdrag, og bygges både som et plattformforsynings- og beredskapsskip. Skipet vil ha oljevernutstyr ombord og vil også kunne foreta brannslukking, rednings- og tauingstjenester.