Om oss
Om oss Strategi Ledelse Produksjon Lisenskart Prosjekter
Bærekraft
Bærekraft Klima & Miljø Folk og samfunn Sponsing og støtte Styring
Styring Generalforsamling Rapporter og presentasjoner (eng)
Investor
Investor Om aksjen Utbytte Rapporter og presentasjoner Finanskalender Governance Belåning
Karriere Nyheter og media
Nyheter og media Nyheter Børsmeldinger Artikler
Kontraktører og leverandører

22. juli 2010

Marulk PUD godkjent av myndighetene

PRESSEMELDING: Plan for Utbygging og Drift av det Eni-opererte Marulkfeltet i Norskehavet er godkjent av Olje- og energidepartementet. Investeringsbeløp for Marulkfeltet er rundt 4 milliarder kroner og planlagt produksjonsstart er andre kvartal 2012.

Olje- og energidepartementet har godkjent Plan for Utbygging og Drift av det Eni-opererte Marulkfeltet i Norskehavet, der Statoil og Dong Energy er lisenspartnere. Dette er en viktig milepæl for Eni Norge siden Marulk blir det første egenopererte feltet som vil komme i produksjon på norsk sokkel. Investeringsbeløp for Marulkfeltet er rundt 4 milliarder kroner og planlagt produksjonsstart er andre kvartal 2012.

Marulk vil utnytte eksisterende infrastruktur og derigjennom bidra til økt produksjon over den Statoil opererte flytende produksjons-, lagrings- og lasteenheten på Norne (Norne FPSO). Dette bidrar til å opprettholde investeringsnivået samt sikre god ressursforvaltning på sokkelen. Driften av Marulk vil i stor grad bli samkjørt med Statoil sin drift av Norne slik at mange av leveransene vil foregå innen gjeldende rammeavtaler.

Eni Norge AS er operatør for Marulk med en eierandel på 20 prosent, mens Statoil ASA og DONG E&P Norge AS har eierandeler på henholdsvis 50 og 30 prosent. Marulkfeltet vil bli utbygget som en undervannsløsning med tilkopling til Norne FPSO. Feltet ligger i Norskehavet, omtrent 30 kilometer sørvest for Norne på ca 365 meters vanndyp. Marulk er et gass- og kondensatfelt med produksjon fra to brønner. Utvinnbare reserver er anslått til å være 73 millioner fat oljeekvivalenter.

Som operatør for Marulk i Produksjonslisens PL 122 har Eni Norge det overordnede ansvar for alle prosjektaktiviteter. Statoil vil på vegne av operatøren utføre arbeidet fra og med havbunnsinstallasjonene, klargjort for installering av brønnhodesystemer, frem til tilkoblingspunktet på Norne FPSO.

Eni Norge er en del av Eni, som er et italiensk integrert energiselskap med aktiviteter i mer enn 70 land.

Kontaktperson i Eni Norge AS:
Andreas Wulff
Kommunikasjonssjef
Telefon: 52 87 49 68
Mobil: 926 16 759
andreas.wulff@eninorge.com