Om oss
Om oss Strategi Ledelse Produksjon Lisenskart Prosjekter
Bærekraft
Bærekraft Klima & Miljø Folk og samfunn Sponsing og støtte Styring
Styring Generalforsamling Rapporter og presentasjoner (eng)
Investor
Investor Om aksjen Utbytte Rapporter og presentasjoner Finanskalender Governance Belåning
Karriere Nyheter og media
Nyheter og media Nyheter Børsmeldinger Artikler
Kontraktører og leverandører

24. juni 2009

Forbedret oljevern i strandsonen

PRESSEMELDING: Eni Norge presenterte i dag forbedret oljevernutstyr som vil effektivisere rensing av oljeforurenset strandsone.

Sammen med Mercur Maritime fra Harstad og Norges Brannskole i Tjeldsund presenterte Eni Norge idag en ny og forbedret modell av Vacuna 2000 som skal brukes i forbindelse med oljevernberedskap i standsonen.

Vacuna er et eksisterende system som er brukt for påføring og opptak av absorbenter på oljeforurenset strand. Systemet ble opprinnelig utviklet av Mercur i samarbeid med Statens forurensingstilsyn (SFT) i 1993. Det nye systemet er videreutviklet slik at Vacuna 2000 er mer brukervennlig og har større kapasitet enn tidligere modeller.

Dette er et av samarbeidsprosjekt mellom Eni Norge og StatoilHydro for å forbedre oljevernberedskapen i nordområdene, og det nye utstyret vil bli utplassert ved Norges brannskole i forbindelse med opplæring av oljevernpersonell.

Dette er også et viktig prosjekt med hensyn på å styrke strandsoneberedskapen (Barriere 4) for Goliat og andre aktiviteter i nordområdene. Dette er ett av over 30 samarbeidsprosjekter mellom Eni Norge og StatoilHydro.