Investor
Investor Om aksjen Utbytte Rapporter og presentasjoner Finanskalender Kreditt-informasjon
Karriere
Karriere Ledige stillinger Graduates Lærlinger Sommerjobb
Om oss
Om oss Strategi Ledelse Styret Organisasjonstruktur og styring Sponsing og støtte
Vår virksomhet
Vår virksomhet Bærekraft Innovasjon Kontraktører og leverandører Konsekvensutredninger
Medie- og presserom
Medie- og presserom Børs- og pressemeldinger Rapporter og presentasjoner Mediebibliotek Artikler Profilmanual

Goliatfeltet

Goliat-feltet ligger i Barentshavet og er det aller første produserende oljefeltet i det nordligste området av norsk kontinentalsokkel.

Feltet er operert av Vår Energi og har en av verdens største og mest avanserte produksjonsenheter (FPSO) med permanent fortøyning.

Flere prosjekter jobber nå med å øke produksjon og utvinning, samt forlenge levetiden til installasjonen. Prosjektene inkluderer boring av nye brønner og utvikling eksisterende infrastruktur.

Vellykket leting

I 2023 bekreftet Vår Energi funn av olje i Countach-brønnen i Goliat-lisensen. Brønnen ble boret omtrent 13 kilometer nord-øst for Goliat-feltet.

Det er planlagt å bore flere letebrønner nær Countach og Goliat i løpet av 2024 og 2025, med sikte på å koble disse ressursene tilbake til Goliat.


Johan Castberg

Johan Castberg-feltet inkluderer et produksjonsfartøy og en omfattende undervannsutbygging, med totalt 30 brønner fordelt på 10 havbunnsrammer og to satellittstrukturer.

Produksjonsfartøyet er en FPSO med havbunnsløsninger. De forventede utvinnbare ressursene er beregnet til 450–650 millioner fat oljeekvivalenter.

Johan Castberg er et stort undervannsfelt og er viktig for potensiell videreutvikling og infrastruktur i Barentshavet.

Nye volumer er oppdaget i området. Ytterligere fem funn vurderes knyttet til Johan Castberg,og det planlegges videre leting i områdene rundt feltet i årene som kommer.


Snøhvit

Snøhvit er et gass- og kondensatfelt nordvest for Hammerfest. Hammerfest LNG er et landanlegg på Melkøya som tar imot og behandler naturgass fra Snøhvit gjennom en 143 km lang rørledning.

Totalt er det boret 16 brønner på Snøhvit-feltet, 14 produsenter og to brønner for re-injeksjon av CO2. Omtrent 700 000 tonn karbondioksid (CO2) fanges og lagres hvert år.

I mai 2023 godkjente myndighetene Snøhvit Future Project, som inkluderer installasjon av en kompresjonsmodul på land og elektrifisering av Melkøya-anleggene.

Prosjektet er godt i gang med forventet ferdigstillelse i Q2 2028. Kompresjonen skal bidra til å opprettholde produksjonsplatået fra eksisterende brønner, mens elektrifiseringen vil redusere CO2-utslipp i størrelsesorden 800.000 tonn per år ved å stenge gasskraftverket.