Om oss
Om oss Vår historie Organisasjon og verdier Ledergruppen Styret Våre aksjonærer Kontroll og forbedring Etiske retningslinjer og varsling
Vår virksomhet
Vår virksomhet Lisenskart Produksjon
Produksjon Egenopererte felt Partneropererte felt
Utbygging / Prosjekter
Utbygging / Prosjekter Egenoperert Partneroperert
Letevirksomhet
Letevirksomhet Egenoperert Partneroperert
Kommersiell virksomhet og forretningsutvikling Anskaffelsesvilkår
Anskaffelsesvilkår Utreise offshore
Bærekraft
Bærekraft Miljø
Miljø Klima Energieffektivitet Biologisk mangfold
Sosiale forhold
Sosiale forhold Helse og sikkerhet Mennesker, opplæring og mangfold Lokal verdiskapning
Økonomi
Økonomi Forskning og utvikling Bærekraftig verdikjede Forretningsintegritet
Nyheter og media
Nyheter og media Mediebibliotek Nyhetsarkiv Publikasjoner
Karriere
Karriere Karrieremuligheter Læreplass
Kontakt
Text size change icon

For å endre tekststørrelse:

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på "+" for å gjøre teksten større eller "-" for å gjøre den mindre.

PC: Hold down the Ctrl-key and press "+" to increase or "-" to decrease.

EN

Vår historie

Vår historie

Navnet Vår Energi symboliserer vekst og en ny begynnelse. Det er om våren det spirer og gror.

Navnet antyder også at selskapets medarbeidere og samarbeidspartnere jobber sammen som et lag for å produsere våre ressurser – og skaper verdier for aksjonærer, interessenter og det norske samfunnet.

Vår Energi er et resultat av fusjonen mellom Eni Norge AS og Point Resources AS i 2018, og representerer en ny generasjon lete- og produksjonsselskap på norsk sokkel.

Lang erfaring

Med egenoperert olje- og gassproduksjon på tvers av hele sokkelen, har vi en beste praksis-organisasjon med over 50 års erfaring på norsk sokkel, bygget på selskapenes historie tilbake til 1960-tallet.

Den aller første lisensen som ble tildelt på norsk sokkel i 1965, PL 001, er for tiden under re-utvikling. PL 001, eller Balder, var det første oljefunnet offshore i Norge. Ikke-kommersielt på funntidspunktet i 1967, men med teknologisk fremgang ble utbygging og produksjonsstart mulig i 1999.

Veien videre

Planen er å forlenge levetiden til Balder- og Ringhorne-feltene frem mot 2045 – noe som gir PL 001 en levetid på 80 år. Dette reflekterer aksjonærenes og industriens langsiktige forretningsperspektiv på norsk sokkel.

Vår dedikerte satsing på økt oljeutvinning på norsk sokkel demonstreres også gjennom Norsk Agips (senere Eni Norge) deltakelse i oppdagelsen av Ekofisk i 1969. Rettighetshaverne har revitalisert feltet og muliggjort produksjon av olje og gass inn i de neste tiårene.Året 2016 markerer enda en viktig milepæl i selskapets historie, da Goliat var det første feltet som ble satt i produksjon i Barentshavet.

I Vår Energi har vi sterk tro på fremtidige muligheter for olje- og gassproduksjon offshore i Norge, balansert med et trygt og bærekraftig arbeidsmiljø.